avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna seara, Am o situație mai specială și orice ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna seara, Am o situație mai specială și orice sfat mă ajută ...

Buna seara,

Am o situație mai specială și orice sfat mă ajută și va mulțumesc tuturor celor care îmi aloca timp pt a mă sfătui.

Povestea pe scurt,am avut o firma ,un angajat care îmi era cel mai bun prieten,m-a furat și m-a adus la sapă de lemn . Asta nu e atât de tragic! Cu datorii enorme am luat-o de la zero pe alta firma ,făcând o asociere cu acest prieten/angajat. Care din nou a furat și am rămas cu alte datorii. Ulterior,a pus presiune pe mine să-i dau banii ,neavând mi-a făcut o firma pe numele cuiva cunoscut lui a semnat el în locul acelei persoane la înființarea firmei practic făcând fals în acte. Mi-a adus bani sa lucrez pt el sa i fac banii in 2 ani. Făcând și evaziune și toate cele. Făcând toate astea pt că eram șantajat și amenințat ,am și dovezi. Acum întrebarea mea e următoarea, daca mă autodenunț și îl dau și pe el in vileag cu multe fapte și in plus dovada că eram șantajat și amenințat,am șanse să mi se reducă pedeapsa?
Nu sunt recidivist și nu am avut dosare penale. Ce avantaje am daca mă autodenunț? Practic evaziune,spălare de bani că altceva nu știu ce ar mai fi...

Va mulțumesc mult și apreciez orice sfat !
Cel mai recent răspuns: Mihail Croitoru , Avocat 11:33, 10 Iunie 2025
Înainte de a formula vreun denunț ar fi bine să consultați un avocat pentru a studia datele exacte ale acestei probleme, riscurile la care vă expuneți, etc., și abia apoi vedeți care ar fi soluțiile juridice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Santaj hoream hoream Sunt subiectul unui santaj. Sunt santajat de catre asociatul meu sa renunt la toate drepturile mele in firma ca altfel face un denunt cum ca un alt prieten ... (vezi toată discuția)
Santaj si amenintare ContSters352099 ContSters352099 Buna ziua, in urma cu ceva timp am avut o relatie extraconjugala cu un coleg de serviciu. Acesta detine o firma, iar pe perioada relatiei, eu i-am dat cateva ... (vezi toată discuția)
Am declarat ca mi-am lovit masina ca sa-l salvez pe cel ce a facut-o si m-a tepuit! Petroneta Petroneta Buna! Acum cateva luni un coleg de munca mi-a botit masina in curte dar el nu avea permis. Permisul lui a fost suspendat pt ca circula cu numere false si ... (vezi toată discuția)