Sunt minor , am 15 ani, sunt acuzat de tainuire de la furtul unui prieten a unei genti ....politia ne trimite la parchet....ce poate sa-mi faca la parchet ?
Mai intai trebuie sa se stabileasca daca aveati discernamant .
Pedeapsa pt tainuire este de la 3 luni la 7 ani inchisoare .
Minorilor li se aplica pedeapsa la jumatate .
Daca va fi sa ajungeti in instanta , cred ca cel mult se va aplica o masura educativa daca sunteti la prima abatere si dati dovada de indreptare .
Parintii va pot ajuta extrem de mult , in conditia in care au cunostinta despre fapta savarsita .
Totodata , in cazul minorilor , Codul penal prevede sanctiuni distincte : libertatea supravegheata, internarea intr-un institutut medical -educativ, mustarea , internarea intr-un centru de reeducare.Aceste sanctiuni nu sunt atat de represive, fiind unele educative.
Raspundere penala, este angajata, desigur, numai daca fapta e savarsita cu discernamant.
Furt calificat
stamatiadis
buna dimineata
va rog sa-mi spuneti ce pedeapsa se poate da unui minor, 14 ani, pentru furt calificat? suma este mica-17 ron. cum poate fi protejat copilul ... (vezi toată discuția)
Minori
MIRITA IONEL
minora prinsa pe autobuz fara bilet,dar si fals privind identitatea.si-a platit amenda .o va trimite in instanta sau ii da avertisment sau mustrare? (vezi toată discuția)