avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... intrebare referitoare la ambalaj.
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

intrebare referitoare la ambalaj.

buna ziua. Acum o luna si putin am achizitionat de la un magazin doua produse identice (mp3 player). In timpul utilizarii am observat atat eu cat si a doua persoana ca aceste produse nu functioneaza corespunzator (are capacitate 2 GB si reda doar 20 melodii adik aprox 512mb). Am fost cu un produs la respectivul magazin si mi l-a inlocuit. Exact aceeiasi probl. Am fost urmatoarea zi cu ambele produse, in cutiile lor originale (in certificat scrie sa s pastreze ambalajul original) dar nu aveau hartiile din interior (o hartie pe care scria anumite instructiuni si inca una alba). Vanzatorul mi-a spus ca trebuie sa aiba toate hartiile din interior sa-mi poata restitui contravaloarea acestuia. Intrebarea mea este: daca nu mai am hartia alba, pe care nu scria absolut nimic, ar trebui sau nu sa imi restituie contravaloarea? Cutia unuia din aparate are o mica fisura p capac dar s inchide si in ea am dus aparatul fara probleme. exista totusi ambalajul original (nu l-am dus in punga). La ce articol pot face referire cand ma voi duce sa imi restituie banii? Macar pentru unul din produse deoarece nu mi s pare normal ca fara o hartie alba sa nu imi dea banii pe el. Va multumesc anticipat. Irina
Cel mai recent răspuns: Irina_ii , utilizator 17:01, 10 Iunie 2010
Irina_ii a scris:

La ce articol pot face referire cand ma voi duce sa imi restituie banii? Macar pentru unul din produse deoarece nu mi s pare normal ca fara o hartie alba sa nu imi dea banii pe el. Va multumesc anticipat. Irina


puteti sa le spuneti ca faceti reclamatie la Protectia Consumatorului (doar daca ati cumparat pe persoana fizica). Protectia Consumatorului, in 99% din cazuri, da dreptate clientului persoana fizica. si asta intr-un timp foarte scurt.
Va multumesc foarte mult. Da, este cumparat pe persoana fizica. Asa voi proceda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se incadreaza pungile ca si ambalaj de desfacere enter_stef enter_stef Conform legii 249/2015 cei ce introduc ambalaje in piata sunt obligati la o taxa de 2lei/kg. Noi producem pungi de cadou (tiparite cu imagini generice) , ... (vezi toată discuția)
Mp3 player - drepturi de autor maiam maiam Vedem pe strada o multime de persoane cu playere Mp3 sub forma de memory-stick. Raspund ei pentru melodiile inregistrate in aceste dispozitive? Pot fi trasi ... (vezi toată discuția)
Produse livrate cu defecte shimp shimp Buna, Am comandat 5 produse de la un magazin online ( produse electrocasnice). Dupa livrare ( in aceeazi zi ) unul din produse ( plita pe gaz ) prezenta o ... (vezi toată discuția)