avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident

in urma unui accident rutier a fost dispusa efectuarea unei expertize tehnice. Pentru efectuarea acesteia au fost numiti 2 experti: unul din partea parchetului si unul din parte inculpatului. Cei 2 experti nu au avut aceeasi parere in legatura cu dinamica producerii accidentului si au depus la dosar rapoarte de expertiza separat. Intrebarile mele sunt: Se va dispune efectuarea unei noi expertize, a treia? Avocatul sau expertul inculpatului trebuiau sa depuna obiectiuni la raportul intocmit de catre expertul numit de catre parchet? Cand trebuiau depuse obiectiunile, in faza de urmarire penala sau cand incepe procesul de fond?
Cel mai recent răspuns: ruonscalafat , utilizator 09:19, 22 Iunie 2010
in faza de urmarire penala nu se poate dispune efectuarea unei expertize.
obiectiunile la raportul de expertiza se depun imediat ce partea ca are de obiectat ceva a luat cunostinta de raport.
obiectiunile pot fi facute de aparatorul inculpatului, daca are unul platit. aparatorul din oficiu nu prea isi da silinta.
instanta poate dispune numirea unui alt expert - al treilea - care intocmeste la randul sau un raport.

mult succes in continuare.

echipa Advocate.ro
obiectiunile pot fi facute atunci cand incepe procesul?
daca o sa se intocmeasca si al treilea raport de expertiza, instanta le va lua in calcul pe toate trei?
Obiectiunile la raportul de expertiza trebuiau formulate de partea nemultumita prin reprezentantul sau(expert parte si/sau avocat).
Daca raspunsul la obiectiuni este nemultumitor se solicita efectuarea unei noi expertize
cand se formuleaza obiectiunile?

Alte discuții în legătură

O expertiza tehnica auto poate fi efectuata fara ca expertul sa se prezinte la locul accidentului? ruonscalafat ruonscalafat o expertiza tehnica auto poate fi efectuata fara ca expertul sa se prezinte la locul accidentului, fara sa vada masina si bicicleta (decat in fotogtafiile ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu biciclist mort la spital ambpaul ambpaul S-a intamplat pe la orele 18.21 intuneric bezna inafara localitatii a aparut brusc in partea dreapta nici nu am realizat ce se intampla, l-am lovit in plin pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! tatal meu a avut un accident rutier acum 4 ani, rezultând ... Larica Larica Buna ziua! Tatal meu a avut un accident rutier acum 4 ani, rezultând o victima. In regim de taxi, cu client in masina, se deplasa pe un drum drept. Un ... (vezi toată discuția)