avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier in urma caruia a murit o persoana
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier in urma caruia a murit o persoana

Buna ziua
In luna noiembrie in timp ce tranversa strada oblic prin loc nepermis si prin spatele unui autobuz care se pusese in miscare a fost lovita de un autoturism.In urma impactului fata (14 ani) a intrat in coma de gradul 4 iar dupa o saptamana a decedat.Din spusele martorilor masina avea viteza mare ,urmele de franare fiind de 16,5 m.Fata a fost izbita si aruncata in sus cazand la o distanta de 5m fata de masina.La expertiza care s-a facut in luna decembrie dupa ce se asfaltase drumul in zona respectiva ,expertul a concluzionat ca soferul conducea cu o viteza de 48 km/h in momentul impactului.Intrebarea este daca la o asa viteza putea sa fie lovita atat de tare incat sa fie azvarlita in sus iar ulterior sa moara.Am dubii in privinta expertizei.
Multumesc anticipat pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters58959 , utilizator 16:06, 15 Iunie 2012
Se poate cere o contraexpertiza de catre partea nemultumita.
Asta dorim sa facem dar vroiam sa stiu pt ca aveti experienta in astfel de cazuri daca este posibil ca la o asa viteza de numai 48km/h sa fie lovita atat de tare incat sa fie azvarlita in sus iar ulterior sa moara.

De aceea exista experti in fiecare domeniu,pentru ca atat organele de urmarire penala cat si instanta de judecata sa aprecieze in mod corect aceste expertize.
Daca urmele de franare sunt doar de 16.5m inseamna ca viteza a fost de aproximativ 56 km/h inainte de franare. Daca expertul a stabilit 48km/h inseamna ca victima i-a iesit brusc in fata soferului si nu a avut mult timp de reactie. La viteze de impact (cat are autovehiculul in momentul lovirii victimei) peste 40km/h de regula victima cam nu prea are sanse de supravietuire, desi pare destul de greu de crezut.
Pentru o precizie mai mare in interpretare sunt necesare informatii cat mai multe cu privire la producerea accidentului. Daca ati putea oferi si alte detalii, in afara de urma de franare, as dori sa va ajut cat mai mult. 5m fata de masina mai exact unde? in fata acesteia, in lateral, in urma?
Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2012
amcteam, utilizator
Lovitura a fost pe partea stanga a masinii (aripa fata stanga) ,fata fiind proiectata cu capul in partea stanga sus a parbrizului si de acolo aruncata prin aer cazand la 5m de masina in partea laterala stanga a acesteia.Masina era un Cielo fara ABS.
Nu stiu ce date sa va mai furnizez..

Alte discuții în legătură

Accident rutier - pot sa solicit contraexpertiza? crissandra75 crissandra75 Buna seara ,asi dori si eu o opinie,tatal meu a fost accidentat mortal de catre un conducator auto ce conducea un renault simbol pe dn67,din expertiza ... (vezi toată discuția)
Expertiza auto - calcularea vitezei autoturismului in functie de deceleratie A-Tamara A-Tamara Buna seara, Fratele meu a fost accidentat mortal in timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni la data de 26.11.2009 ora 18:30. La raportul de expertiza ... (vezi toată discuția)
Expertiza accident auto Bisca Bisca Buna. In conditiile unui accident auto consumat pe un drum public dintre un autoturism si un pieton la raspunsul expertului reiese faptul ca soferul conducea ... (vezi toată discuția)