avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am condus sub influenta alcoolului. Consecinte?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am condus sub influenta alcoolului. Consecinte?

buna ziua...am o mare problema.Am fost la banchet unde am baut considerabil zic eu...la plecare am luat masina si mam invartit prin parcare unde am fost oprit de un echipaj de politie...am suflat in aparat care a rezultat 0.60mg in aerul expirat...la sange iasa dublu???nush ce sa fac si cum sa fac...am fost elev caci am terminat liceul si nu am bani nu am nimic...poate sa imi anuleze permisu...politistul ori a vrut sa ma linisteasca ori nush ce dar mia zis ca nu imi anuleaza permisul...va rog ajutatima macar cu o opinie
In cel mai rau caz va alegeti cu o solutie de trimitere in judecata si in cel mai bun caz se va dispune o amenda administrativa si anularea carnetului.Tot ce este peste 0,40 in aerul expirat este infractiune daca se confirma in minim 0,80 in sange.In cazul d-voastra va iesi cu siguranta peste 1 la mie, deci veti fi trimis in judecata.
Si nu pot sa fac nimica ca sa nu anuleze permisu???caci este viata mea si cand o sa pot sa dau iarasi pt el daca este sa il anuleze???
Da poti face ceva pe viitor ca sa nu se mai anuleze permisul - sa nu mai conduci dupa ce ai consumat alcool !
Permisul se anuleaza si poti sa te prezinti la examen pentru un nou permis dupa un an de la ramanerea defintiva a hotararii de condamnarea cu suspendare pentru infractiunea care ai comis-o, condamnare de care nu prea cred ca ai cum scapa.
Ultima modificare: Joi, 10 Iunie 2010
Petre Nita, Expert judiciar
In instanta conteaza ca am mai avut carnetul suspendat???am fost prins exact acuma 1 an cu 0.06 si am stat 1 luna fara carnet...eu sper ca nu. Dar sunt si dezorientat vazand alte topice unde sau anulat carnete la greu dar politistul mia zis ca de anulat nui problema. Sau creca era si el baut?
Ati savarist probabil infractiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul,avand o alcoolemie mai mare de 0,80 g./l.alcool pur expirat,prevazuta de art,87 al.1 din OUG nr,195/2002,fapta sanctionabila cu inchisoarea de la 1 an la 5 ani.
Probabil ca veti lua o sanctiune minima ,cu suspendarea executarii,mai ales ca ati mai avut abateri de la disciplina rutiera care au fost sanctionate.
Permisul a fost ridicat in vedere anularii,conf.art.114 din aceiasi OUG.
In functie de sanctiune,in termen de 6 luni-1 an de la ramenerea definitiva a hotararii de condamnare,aveti posibilitatea sa solicitati examinarea pentru reobtinerea permisului de conducere,dupa ce faceti dovada ca ati urmat 30 de ore de pregatire teoretica.

Alte discuții în legătură

Alcoolemie 0,81 cassanova_rik cassanova_rik la ora 22 am intrat in gard cu masina ....la 23si 20 de minute am suflat in etilotest si mi aiesit 0,81in aer si la 23si 42de minute mi sa recoltat prima proba ... (vezi toată discuția)
Prins sub influenta bauturilor alcoolice dragusinpaul dragusinpaul Salut , am o problema si nu stiu niciun raspuns am fost prins sub influenta bauturilor alcoolice in aerul expirat am avut 0.47 vreau sa stiu si eu ce se va ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie alin111 alin111 Daca am in aerul respirabil 0.42 si in sange imi vine pana in 1 sunt sanse sa mi anuleze permisu?? ,deoarece am inteles de la cineva ca daca am pana in 1 ma ... (vezi toată discuția)