avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am condus sub influenta alcoolului. Consecinte?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am condus sub influenta alcoolului. Consecinte?

buna ziua...am o mare problema.Am fost la banchet unde am baut considerabil zic eu...la plecare am luat masina si mam invartit prin parcare unde am fost oprit de un echipaj de politie...am suflat in aparat care a rezultat 0.60mg in aerul expirat...la sange iasa dublu???nush ce sa fac si cum sa fac...am fost elev caci am terminat liceul si nu am bani nu am nimic...poate sa imi anuleze permisu...politistul ori a vrut sa ma linisteasca ori nush ce dar mia zis ca nu imi anuleaza permisul...va rog ajutatima macar cu o opinie
Buna ziua...revin cu noutati:mi sa comunicat nivelulu alcolemiei in sange...prima 1.20 si a doua 0.90...am inteles ca se poate da o amenda babana si raman cu carnetul suispendat 90 de zile???as vrea niste opinii daca se poate...stima
am si eu permisul suspendat pe 90 de zile si am primit o amenda de 540ron, pt o alcolemie mai mica 0.20, iar daca nu platesti amenda nu are rost sa te mai duci sa dai sala dupa 30 de zile, caci daca vei face prostia sa te duci si nu o vei lua ti se va prelungi termenul cu inca 30 de zile, eu ma am doua saptamani de stat pe bara, asa mi sa parut si mie ca permisul ar fi viata mea... ;)) imi pare rau pt tine, am trecut si eu prin aceeasi suparare ca si tine, dar o sa iti revi, asta e invatare de mine, iar amenda aia am inteles ca o data si o data ar trebui sa fie platita:
Amenda neplatita, devenind creanta bugetara, se va prescrie in 5 ani.
Dar intre timp DGFP nu va sta degeaba.Mai intai, se va incerca executarea silita a dvs., cu bunurile pe care le aveti in proprietate.
Apoi, daca persoana sanctionata contraventional care nu are venituri declarate ce ar putea fi executate silit in procedura executarii amenzii contraventionale, conform art. 9 alin. (5) din OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor: "In cazul in care contravenientul nu a achitat amenda in termenul prevazut la alin. (4), instanta procedeaza la inlocuirea amenzii cu sanctiunea obligarii la prestarea unei activitati in folosul comunitatii".
Asa ca daca nu achiti suma, platesti cu matura si lopata la primarie
Ultima modificare: Joi, 26 August 2010
nemespetrica, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie 0,81 cassanova_rik cassanova_rik la ora 22 am intrat in gard cu masina ....la 23si 20 de minute am suflat in etilotest si mi aiesit 0,81in aer si la 23si 42de minute mi sa recoltat prima proba ... (vezi toată discuția)
Prins sub influenta bauturilor alcoolice dragusinpaul dragusinpaul Salut , am o problema si nu stiu niciun raspuns am fost prins sub influenta bauturilor alcoolice in aerul expirat am avut 0.47 vreau sa stiu si eu ce se va ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie alin111 alin111 Daca am in aerul respirabil 0.42 si in sange imi vine pana in 1 sunt sanse sa mi anuleze permisu?? ,deoarece am inteles de la cineva ca daca am pana in 1 ma ... (vezi toată discuția)