avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie

Daca am in aerul respirabil 0.42 si in sange imi vine pana in 1 sunt sanse sa mi anuleze permisu?? ,deoarece am inteles de la cineva ca daca am pana in 1 ma trimite in instanta si imi suspenda permisu doar pe perioada care ma judec cu ei... oare asa e?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:59, 10 Mai 2011
Daca valoarea dupa aparatul etilotest este aceasta , valoarea probelor biologice , tinde sa se dubleze , situatie in care vi se va intocmi dosar penal pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice , avand o imbibatie alcoolica mai de 0,80 g./l. alcool pur in sange.
Pedeapsa este de la 1 an la 5 ani inchisoare.
Daca veti avea o atituidine sincera in faza de urmarire penala si in cea de cercetare judecatoreasca, daca nu aveti antecedente penale ,vi se poate aplica o pedeapsa cu suspendarea executarii conform art.81 c.pen , ale carei limite pot fi reduse cu 1/3 ,conform art.320 ind.1 c.pr.pen.
Permisul de conducere va fi anulat , urmand ca la 1 an de la ramenerea definitiva a hotararii de condamnare , sa puteti da examen pentru redobandirea permisului de conducere
Adica sa inteleg ca imi anuleaza permisu... adica trebuie refacuta scoala de soferi? si dat examen din nou? Problema e ca eu sunt la limita .. logic ar fi trebuit sa vina 0.84 ..si cineva mi a zis ca daca sunt la limita ma poate ierta in tribunal... maine trebuie sa dau declaratia pentru recalculare .. Ma puteti ajuta?
O alcoolemie de peste 0,8 la mie la proba biologica inseamna conducere in stare de ebrietate si asta e grav. Si cine v-a spus ca va iarta daca sunteti la limita v-a indus in eroare. Atunci s-ar fi facut altfel legea. Mai bine angajati-va un avocat care sa va reprezinte interesele in instanta.
In functie de valorile care vor fi stabilite la probele biologice(daca acestea vor depasi valoarea de 080 g./ l.alcool pur in sange) , mai ales daca a doua proba este valoric sub prima , incercati sa solicitati o recalculare a a alcoolemiei
Mi a iesit la prima proba in sange 0.80 si la a doua 0.67... ce e de facut acum.. imi fac dosar penal..??? Politistul mi a spus sa fac o recalculare dar nu inteleg dece oare??? ca nu am peste 0.80.... cum se procedeaza ?? ma poate ajuta cineva??

Alte discuții în legătură

Permis luat pentru alcool seke seke as vrea sa stiu daca la alcolemie de 0.90 se poate ramane doar cu suspendare pe 90 de zile? (vezi toată discuția)
Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere cosmin_nasu cosmin_nasu am fost oprit in trafic de politia rutiera am fost testat cu aparatul etilotest acesta indicand valoarea de 0,46 alcool pur in aerul expirat apoi am fost ... (vezi toată discuția)