Buna ziua.As dori sa stiu ,daca ma poate ajuta cineva,pt.evidenta contabila a unui magazin cu marfa second-hand ,firma platitoare de TVA -trimestrial, impozit pe profit-trimestrial ,ce documente trebuiesc intocmite,deoerece pina acum am intocmit :
-borderou de achizitie pt marfa achizitionata de la pers.fizice
-NIR pt marfa primita pe acele borderouri si pt marfa primita pe factura de la furnizori
-reg de casa,reg .cumparari/vinzari de TVA
-de la 01.06.2010 am si salariati si le voi intocmi state plata ,viram.aferente ,depun decla 100 si celelalte legate de salarii-lunar,.decontul de tva (trimestrial),decl.impoz profit(trimestrial)
-acum vor primi un transport de mobila din Germania- de la un depozit neplatitor de tva
-pt aceasta nu stiu ce am de facut( factura lor trebuie tradusa ?),ce declaratii trebuiesc depuse pt acest tip de achizitie
-pt marfa second -hand se mai conduce vreun alt tip de registru special pt acest tip de marfa,daca da unde il pot gasi .
Multumesc mult pt raspuns.
pentru ca aveti atatea nelamuriri cel mai bine ar fi sa consultati un contabil sau un consultant care va poate lamuri mai bine, sau va luati un contabil si cu alte cuvinte riscati mai putin sa faceti greseli!