avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrebare juridica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrebare juridica

trecerea in propietatea statului cu titlu inseamna :prin hotarare judecatoreasca ?,cu despagubire?,ptr utilitate publica?
,prin contract de vanzare cumparare ?,prin nationalizare sau donatie?ect...sau pe baza unui proces verbal de atribuire de la primarie ?????
Cel mai recent răspuns: ContSters135817 , utilizator 23:44, 13 Iunie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
pentru exproprieri pentru utilitate publica, se practica contractul de vanzare cumparare,
daca pretul oferit de catre expropriator nu este corect (sau considerat corect de catre proprietarul terenului sau imobilului) se actioneaza in instanta si atunci instanta de judecata stabileste pretul la care se va face exproprierea (in urma unei evaluari facute de catre un expert numit de instanta de judecata)
Nu poate trece in proprietatea statului prin nationalizare in conditile actuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere teren in domeniul public DanielCariga DanielCariga Bună ziua. Terenul aferent locuinței mele este de 1100 mp conform CF-ului. Primăria m-a obligat să împrejmuiesc doar 940 mp spunând că restul va fi ... (vezi toată discuția)
Expropriere utilitate publica RaluMatei RaluMatei Va rog sa ma ajutati unde este scris in lege sau cod civil aceasta fraza\'\'Despăgubirea reprezintă contravaloarea imobilului expropriat şi a tot ceea ce ... (vezi toată discuția)
Exproprierile autostrazii orastie sibiu coriolan clarinopol coriolan clarinopol VA ROG sa-mi spuneti daca exista vreo cale de a lupta impotriva exproprierii; e vorba de o suprafata mare - 4000mp de teren bun, eventual schimb cu un alt ... (vezi toată discuția)