avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie de somaj

Buna ziua.Peste o luna imi va expira contractul de munca este al treilea contact pe 6 luni pe care l-am incheiat cu firma si nu mai au de gand sa-l prelungeasca pentru ca se desfiinteaza departamentul respectiv.Am dreptul la somaj.Daca nu mai imi prelungesc contactul nu este din vina mea.Tin sa precizez ca sunt insarcinata si chiar am nevoie de somaj.Pot sa beneficiez de ele.
Orice sfat este binevenit.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ali0908 , utilizator 14:55, 16 Iunie 2010
3x6=18 luni, deci indepliniti conditia de stagiu obligatoriu de 12 luni (contract cu timp normal de lucru) pentru a primi indemnizatie de somaj
Incetarea unui CIM pe perioada determinata nu este imputabila salariatului deci veti beneficia de indemnizatie de somaj.
Va multumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea maternitatii andreea basescu andreea basescu Buna ziua , am o intrebare , daca am contractul de munca pe o perioada determinata de 3 luni si raman insarcinata , angajatorul poate sa ma concedieze fara sa ... (vezi toată discuția)
Contract perioda determinata-somaj Varga Diana Varga Diana Pe data de 02.09.2010 imi expira ctr, iar angajatorul nu cred ca doreste sa-l prelungeasca ctr de munca. Voi putea beneficia de somaj fiind ctr pe perioada ... (vezi toată discuția)
Contract perioada determinata - somaj dlgabriela dlgabriela Buna ziua. Am incheiat un contract de munca pe 1 an de zile. Daca dupa expirarea lui angajatorul doreste sa-mi mai prelungeasca contractul cu 1 an si eu refuz ... (vezi toată discuția)