avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort-Custodie comuna minori??
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort-Custodie comuna minori??

multumesc
Ultima modificare: Vineri, 27 August 2010
ContSters154130, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 19:39, 23 Iunie 2010
in general, practica instantelor, la noi, incredinteaza copii rezultati din casatorie mamei, tatalui stabilindu-i-se un drept de vizita.

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 27 August 2010
ContSters154130, utilizator
pufymic1 a scris:

Asa stiam si eu, insa intrebarea mea e: este posibila custodia comuna ?
Multumesc de raspuns!

Nu este posibila custodia comuna,in legislatia noastra nu exista asa ceva.;)
Instanta va incredinta minorii spre crestere si educare fie mamei,fie tatalui,dar nu ambilor parinti.
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 27 August 2010
ContSters154130, utilizator
art. 42 al. final Cod Fam spune:
"Invoiala parintilor privitoare la incredintarea copiilor si la contributia fiecarui parinte la cheltuielile de crestere, educare, invatatura si pregatire profesionala a acestora va produce efecte numai daca a fost incuviintata de instanta judecatoreasca. "

Nici prevedere normativa nu impiedica instantele sa acorde custodia copiilor ambilor parinti cu atat mai mult cu cat copii conceputi in afara casatoriei sunt in ingrijirea ambilor parinti atat timp cat acestia nu intenteaza vreo actiune in incredintare. Nu vad nici un impediment sa obtineti custodia comuna daca va puteti intelege in acest sens.

Alte discuții în legătură

Rog lămurire custodie comuna ContSters193379 ContSters193379 Rog să-mi spuneți exact ce anume inseamnă această custodie comună,ce se schimbă dacă ii va fi acordată fostului soț:? Copilul imi este încredințat ... (vezi toată discuția)
O nelamurire(va rog nu ocoliti!!!) maveryck maveryck urmeaza sa divortez ,sotia doreste custodia copilului,daca ii acord custodia totala ma tem sa nu paraseasca tara impreuna cu fetita (3ani).poate face acest ... (vezi toată discuția)
Custodia comunã este prevãzutã sau nu? Antoanela Geaman Antoanela Geaman Deoarece am primit o multime de intrebari pe acesta tema si am vazut si o sumedenie de discutii tangentiale, as dori sa o dezbatem. Rugamintea este doar ca ... (vezi toată discuția)