avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare limita de varsta

Buna seara!
Am nevoie de ajutor pentru aflarea datei la care poate iesi la pensie pentru limita de varsta unchiul meu. Este nascut pe data de 25.07.1953. Are stagiul de cotizare de 35 ani si 20 ani 6 luni de grupa II de munca.
Am nevoie urgent de calcularea acestei date si va rog sa imi mentionati unde este specificat cum se calculeaza acest lucru.
Multumesc anticipat!
Georgiana
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:30, 22 Iunie 2010
1. Poate beneficia de:
- pensie anticipata partiala incepand cu iulie 2013, respectiv la implinirea varstei de 60 ani;
- pensie pentru limita de varsta, cu reducerea varstei standard de pensionare, pentru activitate dasfasurata in conditii deosebite de munca, incepand cu ianuarie 2014, respectiv la implinirea varstei de 60 ani si 6 luni.

2. Cititi Legea 19/2000 (legea pensiilor), actualizata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia pentru limita de varsta sylle sylle buna ziua ....sunt nascut pe 18.11.1957 ..am o vechime de 35 de ani de munca din care 18 ani si 6 luni la grupa I ..iar restul in conditii normale lucrand pana ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata? Doina Elena Doina Elena Nascut in data de 31.08.1951 - barbat vechime totala in munca 39 ani si 6 luni din care: - 2 ani 11 luni 14 zile in grupa a II-a - 85% - 19 ani 3 luni 16 ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? petea petea Sunt nascut pe 23-01-1953 Am 36 ani vechime in munca, din care 31 ani si 8 luni, in grupa a II a de munca. Cand pot iesi la pensie? Cu cat se reduce exact ... (vezi toată discuția)