avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... iesire din firma
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

iesire din firma

Buna ziua

Am o problema legata de un SRL in care suntem asociati cu parti egale 6 persoane.
3 suntem administratori (eu si alte 2 persoane).

De 6 luni eu si un alt coleg ne'am retras formal din firma cu promisiunea celorlalti 4 ca urmeaza sa facem actele necesare in curand.

Ma amana saptamana de saptamana invocand diferite motive.
Nu as vrea s amai fac parte din aceasta societate mai ales ca nu sunt la curent cu modul in care este condusa.
Ce demersuri pot face pentru a iesi din SRL plecand de la premisa ca ceilalti 4 asociati sunt de rea credinta si nu vor semna actele de cesiune la notar respectiv la Registrul Comertului asa cum se procedeaza in mod normal?

Mentionez ca celalalt coleg nu este administrator, doar actionar iar sediul social al firmei este detinut de mine si inchiriat cu titlu gratuit societatii.

Va multumesc pentru lamuriri.
Cel mai recent răspuns: Ruxandra Cerbu , Avocat 07:33, 23 Iunie 2010
Ar fi solutia prin instanta a excluderii asociatului in cazurile prevazute de lege ( frauda in dauna societatii, folosirea capitalului social in scopuri personale sau altele decit cele din contractul de asociere,etc.)
pai si pur si simplu daca eu nu mai vreau sa fac parte dintr-o societate, nu pot sa renunt la calitatea de asociat?
Sau sa fortez inchiderea societatii?
Daca nu se paote incheia un contract de cesiune puteti sa cereti instantei sa se pronununte in ceea ce priveste retragerea Dumneavoastra din societate.V-as sfatui sa faceti o notificare celorlalti asociati prin care sa ii instintati de intentia de a va retrage din societate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Excludere asociat lucas2009 lucas2009 va rog sa-mi spuneti daca un asociat al unui SRL, cu numai 5% cota de participare si care nu a pus nici un ban in firma si mai mult de atat, nu-l intereseaza ... (vezi toată discuția)
Sot-sotie asociati 50%-50% medeea13 medeea13 detinem un srl, suntem sot-sotie si asociati 50%, sotul este administrator, ne-am separat iar el a plecat cu masina firmei si o foloseste strict in interes ... (vezi toată discuția)
Model de cerere de retragere din societate. andreea32 andreea32 Sunt asociat intr o societate si vreau sa ma retrag.Vreau sa fac cererea de retragere dar nu stiu exact ce trebuie sa scriu in cerere.exista un model standard ... (vezi toată discuția)