Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Maria20101974 a scris:
Raspunsul ANPC nu este insa favorabil consumatorilor. “Pentru contractele de credit aflate in derulare, in care dobanda este compusa din dobanda de referinta a bancii:)) + o marja fixa, suntem de acord :rolleyes::stunned:ca noua formula de calcul sa includa indicele de referinta aferent valutei in care a fost acordat creditul + o marja fixa, compusa din marja fixa existenta in contractul initial, valabila la data semnarii contractului, si diferenta dintre valoarea dobanzii de referinta :))si valoarea indicelui de referinta, valabile la 21 iunie 2010”, se arata in raspunsul ANPC.
Nu va dati seama cat de aberant este acest raspuns?Haideti sa explicam:
Dobanda propusa = Euri/Ro/Libor/21 iulie + [marja initiala + (Dobanda de referinta-Euri/Ro/Libor/21 iulie)]
Desfacem parantezele si schimbam pozitia termenilor (asociativitatea si comutativitatea)
Dobanda propusa = (Euri/Ro/Libor/21 iulie - Euri/Ro/Libor/21 iulie) + (marja initiala+dobanda de referinta) = 0+(marja initiala+dobanda de referinta)
Buna ziua,
Am o intrebare in legatura cu OUG 50/2010 ,in 2009 am contactat un credit ipotecar ,in care la dobanda era stipulat : EURIBOR la 6 luni + 4,29 p.a.( la timpul respectiv total 6.45 %), am rugamintea sa-mi spuneti daca conform OUG 50 /2010 dobanda poate fi mai mare sau trebuie sa ramana la fel.
Multumesc