avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... DECIZIE - Agentia pt Prestatii Sociale
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

DECIZIE - Agentia pt Prestatii Sociale

Ce natura juridica are Decizia prin care Agentia pt Prestatii Sociale a Municipiului Bucuresti constituie DEBIT o suma platitia necuvenit cu titlul de indemnizatie pt cresterea copilului? Este O DECIZIE DE IMPUNERE conform codului de procedura fiscala? OG 148/2005 spune ca decizia este titlu executoriu. Dar de la emitere sau de la scadenta termenului de plata stabilit de Agentie?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: adrin , utilizator 17:40, 25 Iunie 2010
Devine titlu executoriu de la data scadentei termenului de plata stabilit de catre A.P.S.
Ei, in decizie se precizeaza ca devine executoriu din momentul comunicarii. Mai trebuie sa fie si investita? Se poate ataca in contencios ori direct prin contestatie la executare?
Multumesc!
Decizia poate fi contestată conform prevederilor Legii nr. 544/2004 - contencios administrativ.

Titlul de creanta devine titlu executoriu la data la care creanta fiscala este scadenta prin expirarea termenului de plata prevazut de lege sau stabilit de organul competent ori in alt mod prevazut de lege - art.141 C.proc.fisc.
Am inteles, stimabilii de la APS, dupa ce ca spun ca e titlu executoriu de la comunicare, ma si invita sa contest in contencios administrativ, nestiind ca titlul de creanta daca e si executoriu se contesta pe calea contestatiei la executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestarea unei decizii de imputare cartiano45 cartiano45 Va rog sa-mi spuneti care este modalitatea legala de a contesta o decizie de imputare? Mentionez ca decizia de imputare s-a facut conform art. 141, alin. 7 ... (vezi toată discuția)
Creante bugetare sca baloisibaloi sca baloisibaloi In anul 2005 se efectuiaza un control de fond in urma caruia se dispune plata unor creante catre bugetul de stat. In urma acestui act de control se emite ... (vezi toată discuția)
Creanta / titlu de creanta adrianadamian2009 adrianadamian2009 Buna ziua. Speta este urmatoarea: Am o somatie si un titlu executoriu emise de Administratia Financiara pentru suma de 550 lei. Doresc sa fac ... (vezi toată discuția)