avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revendicare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revendicare teren

conform decretului consiliului de stat nr 279/30.08.1971 ne-a fost luat abuziv de o inteprindere de stat 518 m teren din proprietatea personala.pe acest teren s-a construit din anul 1960 un postament din beton pe care s-au montat conducte,acestea au fost desfiintate ramanand acest postament.am facut cerere de recuperare al terenului si nu am primit nici un raspuns iar in acest timp alt proprietar construieste pe acest teren fara nici o baza legala.mai se poate recupera terenul pe cale legala?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 19:47, 27 Iunie 2010
Da,conteciosul administrativ.Faceti plangere in contecios impotriva celor care nu v-au raspuns la cerere.
Furnizati niste detalii necesare:
Cand ati facut cererea si pe baza carei legi.
Unde/cui ati trimis/inregistrat cererea si daca ati mai facut interventii pentru raspuns (dupa 30 zile de exemplu)
Ce inseamna "alt proprietar" - al terenului in cauza?Daca DA, are si acte pentru el?
Ultima modificare: Duminică, 27 Iunie 2010
nucu$, utilizator
cererea pt revendicare este depusa la acea societate din noiembrie 2009,nu am primit nici un raspuns oficial cu toate ca am facut multe interventii pt raspuns.
alt proprietar=vecin care are act doar pt terenul pe care l-a cumparat cu cateva luni in urma ,iar acest postament are si pe partea mea 2 m si pe partea lui 2 m latime pe o distanta de 70 de m lungimea terenului pe care deja i-a ocupat abuziv,act nu poate avea deoarece apartine societatii care mi l-a luat abuziv in 1960.
Demersul dvs. este tardiv. Dvs. trebuia sa depuneti o notificare in baza legii 10/2001 fie la primaria localitatii fie la respectiva societate. In 2009, societatea in cauza nu are nici o obligatie legala sa va despagubeasca, tot ce va ramane fiind o actiune in instanta, ale carei sanse le veti evalua citind si Decizia ICCJ 33/2007 (care prevede ca, cu anumite exceptii, actiunile introduse direct in sintanta de catre persoanele indreptatite care nu au formulat si cerere in termenul prevazut de legea 10/2001 vor fi respinse ca nefondate:()

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire teren leonidas11 leonidas11 Strabunicul meu a avut un teren.O parte din acest teren a fost luat abuziv de catre regimul comunist in anul 1962 si pe acest teren s.a construit un postament ... (vezi toată discuția)
Probleme drum de servitute lisuca lisuca Buna ziua. Am mostenit un teren de 555 mp in Bucuresti. Are latimea de 15 m (la strada) si 37 m lungime. Acest teren trebuie impartit cu fratele ... (vezi toată discuția)
Ce latime trebuie sa aiba drumul de servitute ? ContSters55112 ContSters55112 Detin un teren cu deschiderea de 28 m si lungimea de aprox. 150 m. As vrea ca partea din spate sa o parcelez pentru vanzare, dar nu stiu ce latime minima ... (vezi toată discuția)