avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce latime trebuie sa aiba drumul de servitute ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce latime trebuie sa aiba drumul de servitute ?

Detin un teren cu deschiderea de 28 m si lungimea de aprox. 150 m. As vrea ca partea din spate sa o parcelez pentru vanzare, dar nu stiu ce latime minima trebuie sa aiba drumul de servitute pe care trebuie sa-l las pe lungimea terenului. Stie cineva ce spune legea...sau macar care este legea care reglementeaza acest aspect?
Cel mai recent răspuns: omatcons , utilizator 08:56, 19 Noiembrie 2014
Nu stiu sa scrie undeva ca drumul pentru servitute trebuie sa aiba o anumita latime... dar, ca sa poti vinde acel teren, pe drumul acela trebuie sa poata trece lejer o masina (plus ca, daca se intalnesc doua masini, trebuie sa poata trece una pe langa alta).
Ultima modificare: Miercuri, 26 Martie 2008
Lorena Chirila, Avocat
Servituttea este reglementata de codul civil,iar de principiu servitutea de trecere trebuie sa aiba 1,5 m ier cea auto trebuie sa aiba 3 metrii.
CARMEN AGACHE a scris:

Servituttea este reglementata de codul civil,iar de principiu servitutea de trecere trebuie sa aiba 1,5 m ier cea auto trebuie sa aiba 3 metrii.

Sunt curioasa, scrie undeva chestia asta? Ca eu nu tin minte sa fi intalnit......
sunf foarte curioasa si eu conform carui art. sau carei Lege servitutea de trecere trebuie sa fie de 1,5m si de masina de 3m? daca stiti va rog sa-mi spuneti si mie, eu am cautat si nu am gasit .
iar servitutea auto de cine este reglementata? eu nu am auzit de servitute auto

Alte discuții în legătură

Care e latimea minima pentru un drum de servitute? Aurica TRUTA Aurica TRUTA Cumpar 27 arii teren dar nu am acces la el direct de la strada. Pentru aceasta, vecinul din fata, care are front de 27 metri la strada, imi da o bucatica de ... (vezi toată discuția)
Deschidere teren cerul cerul Vreau sa cumpar un teren. De la strada principala, asfaltata, se ajunge la teren pe un drum de acces pe care actualul proprietar il va face prin curtea lui cu ... (vezi toată discuția)
Sfat achizitie teren JulianDoe JulianDoe Buna ziua, Am nevoie de niste sfaturi privind achizitia unui teren. Iata despre ce este vorba: vreau sa cumpar un teren - o parcela de 1000 mp. Aceasta face ... (vezi toată discuția)