avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inregistrarea unui contract de administrare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inregistrarea unui contract de administrare

Buna ziua.

Va rog sa ma ajutati sa aflu raspunsul la cateva intrebari. S-a mai discutat in forum in jurul temei, dar niciodata nu pe intebarile pe care le-as avea eu.
In timp ce lucram la o societate comerciala, angajat cu norma intreaga, cu CIM, am infiintat o societate comerciala, un SRL, al carui administrator si asociat unic am devenit. Asta, acum doi ani. La inceput am continuat in paralel activitatea de angajat la firma la care lucram full time si ma ocupam si de "firma mea" . Anul trecut, mai precis in februarie 2006, am incheiat activitatea ca angajat al acelei societati comerciale, mi s-a inchis cartea de munca(scuze pentru limbajul diletant) si nu nu mi s-a mai facut nici o inregistrare pana azi. Sunt in continuare administrator si actionar unic la firma infiintata de mine acum doi ani, dar nu am nici o forma de contract cu aceasta. Stiu ca nu pot sa inchei cu firma mea un contract de munca pentru ca sunt asociat unic.
Vreau sa inchei cu aceasta un contract de administrare(nu sunt sigura de titulatura) in care sa trec un salariu mediu pe economie, sa zicem, astfel incat, pe baza acestui venit sa-mi pot plati contributiile la stat, in nume propriu, daca altfel nu se poate.
As vrea sa stiu daca:
1. Trebuie sa inregistrez contractul acesta si la Camera de Munca, Institutul Teritorial de Munca, astfel incat firma mea sa-mi poata plati salariul mentionat in contract
2. Trebuie sa merg cu el apoi, la Casa de Pensii, cea de Asigurari de Sanatate etc, sa mi-l inregistrez ca persoana fizica si sa platesc impozitle catre bugetul de stat, conform salariului...

Va multumesc pentru sprijin.
Cel mai recent răspuns: amria , utilizator 14:44, 2 Iulie 2007
nu stiu daca se cere acest contract de administrare sau doar dai declaratii la ITM, pensii etc despre venitul pe care il realizezi si in baza ei platesti contributiile......
Multumesc pentru raspuns. Din pacate nu aduce inca lumina asupra cazului meu. Stiu ca pot sa-mi platesc in nume porpriu contributiile la buget, fara sa am neaparat un contract, dar as vrea sa stiu daca in cazul in care inchei totusi un contract de administrare cu firma la care sunt asociat unic si administrator, pot sa-mi platesc oficial acest salariu, indemnizatie sau cum s-o fi numind, declarat, ca o plata din contul firmei. In plus, nu stiu cum ar trebui sa porcedez astfel incat contractul sa fie inregistrat in firma corect.

Va multumesc.
Oana
Puteti sa incheiati contract de munca , cu firma dvs . doar daca nu aveti si calitatea de administrator, conform art. 196 din Legea nr.441 din 27 noiembrie 2006 ,pentru modificarea şi completarea Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, şi a Legii nr. 26/1990 privind registrul comerţului, republicată
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iunie 2007
hellenburgous, utilizator
nu stiu la nivel contabil prin ce conturi se produc operatiunile, dar poti dispune de o indemnizatie de administrare, la care vei plati sanatatea si impozitul pe venit, fara sa ai contract
scuze...adica : 16%, 6,5% si 6%, procente raportate la valoarea indemnizatiei. Am intalnit o situatie similara si ei procedau asa, nu am pretentia ca asa este bine. O puteti privi ca pe o posibila solutie la ambiguitatea contractelor de munca sau de administrare.

Alte discuții în legătură

Demisie administrator si raspunderi insei insei buna ziua, sunt actionar si admininstrator intr-o firma care a fost constituita din 5 actionari si 3 administratori. acum unul din admini doreste sa ... (vezi toată discuția)
Articol interesant julien_slbz julien_slbz ati citit articolul din Gandul de astazi privitor la administratorii din SA-uri ? Acesta este : Administratorii si directorii SA-urilor nu mai pot fi ... (vezi toată discuția)
Contract de munca asociat unic si administrator ion_popa ion_popa bunaziua. sunt asociat unic la un srl si administrator.as dori sa stiu cum pot sa fiu angajat la aceasta firma?cum inchei contract de munca?intre mine ca ... (vezi toată discuția)