avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate nerevizuibila
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate nerevizuibila

Din nou bine v-am regasit! Incertitudinile in care acest guvern ne face sa traim, ne macina si totodata ne face sa ne punem intrebari si ...iara intrebari! In speranta ca una din aceste multe intrebari v-a capata si un raspuns de la dvs. va multumesc inca o data!
Pensionarii invaliditate gr.II declarati prin decizie de catre comisia medicala abilitata- NEREVIZUIBILI- conf.actelor normative de ultim moment mai sant chemati la comisia medicala sau nu?
Cu totii sa aveti o zi buna!
Cel mai recent răspuns: Ina_2 , utilizator 22:25, 6 Iulie 2010
da. Vor fi chemati oricand va fi sesizare de la Directia Sanitara - care la randul ei primeste sesizare de la Minister.
Haideti mai intai sa vedem prevederile art. 6 din Legea nr. 119/2010 publicata astazi in Monitorul Oficial.
Art. 6. — (1) In termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, prin ordin al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale se aproba procedura de incadrare in grade de invaliditate, in vederea inscrierii la pensie de invaliditate.
(2) Intr-un interval de un an de la data intrarii in vigoare a procedurii prevazute la alin. (1), Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale, prin Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca, organizeaza verificarea incadrarii in grad de invaliditate a pensionarilor de invaliditate aflati in evidenta la acea data.
(3) Daca in urma verificarii incadrarii in grad de invaliditate realizate potrivit alin. (2) rezulta ca dreptul la pensia de invaliditate a fost acordat prin savarsirea unor infractiuni, atat beneficiarul pensiei de invaliditate, cat si persoanele care au participat, in orice mod, la savarsirea unei infractiuni ce a avut ca rezultat incadrarea in grad de invaliditate raspund, in conditiile legii.
(4) Beneficiarul pensiei de invaliditate obtinute prin savarsirea unor infractiuni va putea fi obligat sa restituie integral sumele astfel incasate, in conditiile legii.


In textul legii nu exista nicio distinctie intre beneficiarii de pensie de invaliditate care sunt supusi revizuirii medicale periodice si beneficiarii de pensie de invaliditate a caror capacitate de munca a fost afectata ireversibil (asa numitii "nerevizuibili"). Or, acolo unde legea nu distinge, nici interpretul sau nu poate si nu are voie sa distinga.

Parerea mea este ca si dosarul dvs. medical va fi verificat in termenul prevazut la art. 6, alin. (2) din Legea nr. 119/2010.
Atunci cum ramine cu neretroactivitatea legii cu dreptul cistigat printr-o lege?
Aceste decizii nu au fost date cu tremen de contestare si necontestate ramin definitive?
Asa mai da o lege si apartamentele cumparate la pretul anilor 1990 pot fi recalculate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de invaliditate nerevizuibila monyka21 monyka21 Buna seara! Am si eu o nelamurire cu privire la un pensionar care are pensie de invaliditate grad II iar de anul trecut decizia este nerevizuibila. Saptamana ... (vezi toată discuția)
Este legala masura de sistare a pensiei de invaliditate pe motiv ca nu esti acasa? PETRUGETA PETRUGETA sint pensionata de gradul 2 cu diagnostic neo.mamar si momentan ma aflu la fiica mea in statele unite unde urmeaza sa mai fac niste investigatii ,pentru 6 ... (vezi toată discuția)
Pensia de invaliditate hkeresztesi hkeresztesi BUNA seara! va rog f.mult sa ma lamutiti daca pe 17 AAaugust am fost la comisie ptr.reevaluare...si amprimit termen de revizuire pentru data de 8 .08.2011 . in ... (vezi toată discuția)