avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... autorizatie si avize sanepid, pompier etc
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

autorizatie si avize sanepid, pompier etc

Buna ziua,
Pentru deschiderea unui magazin cu vanzare predominanta de bomboane, vin, ceai, biscuiti, de ce autorizatii am nevoie si care avize trebuie obtinute de la organele competente in domeniu? De asemenea, este legal sa am 2 activitati de vanzare cu amanuntul in acelasi spatiu inchiriat? O activitate ar fi 4711, iar a doua vanzare cu amanuntul a hainutelor si incaltamintei pentru copii?
Mentionez ca spatiul are o singura usa, dar as putea separa spatiul printr-un perete de rigips. Intrarea oricum ar fi doar una.
Va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: daniela2292 , utilizator 13:57, 12 Martie 2015
Toate autorizarile de functionare de care ai nevoie pentru magazinul tau( sanitara, sanitar-veterinara, mediu, protectia muncii) le obtii de la ORC in baza declaratiei pe proprie raspundere model 2, intocmita in baza legii 359/2004.ORC emite Certificat constator, ca indeplinesti conditiile cerute de lege. Declaratia ta se transmite autoritailor competente care isi vor trimite delagati sa verifice indeplinirea conditiilor.Daca nu le indeplinesti , iti suspenda activitatea pe o perioada pana cand le remediezi.
Poti sa ai 2 activitati asa cum doresti. Vor fi raioane diferite(distincte) de vanzare
Bafta!
Va multumesc mult.
dar, unde asi putea gasi conditiile care trebuie aplicate conform legii pentru sanitarie, mediu, in ceea ce priveste comertul cu amanuntul la produse alimentare? Exista niste norme metodologice care trebuie puse in aplicare, niste acte de intocmit? Scuze ca va intreb acest lucru, dar nu am mai practicat acest tip de activitate pana acum, si nu as vrea sa-mi vina controale de la sanitar-veterinar sau mediu si sa am ceva in neregula... Multumesc anticipat.
Aceste conditii sunt prevazute in legislatia sanitara, sanitar-veterinara, de mediu, a muncii.Actele normative specifice le gasesti pe site-urile ministerelor de resort(sanatate, agricultura, mediu).
Dar poti sa-ti spun cateva conditii pe care trebuie sa le indeplinesti tinand cont de natura produselor pe care vrei sa le vinzi:
-in primul rand spatiul in care vei desfasura activitatea trebuie sa fie igienizat(curatat, zugravit, vopsit lemnaria sau inlocuit usi, ferestre, incuietori, montat gresie, faianta-daca ai de gand sa vinzi si produse agro-alimentare, instalatia electrica pusa la punct, etc);
- trebuie sa ai un spatiu amenajat sau sa ai un dulap in care personalul care deserveste magazinul sa-si poata depozita hainele de oras;
-trebuie sa ai un grup sanitar pentru igiena personalului;
-spatiu de depozitare materiale de curatenie, separat de spatiile in care pastrezi produsele alimentare etc
-personalul de deservire este indicat sa aiba halat, boneta...;
-sa ai rafturi separate pentru produsele pe care le vinzi( dulciurile, biscuitii pe un raft, vinurile pe altul....);
- sa ai stingatoare de incendiu, plan de stingere a incendiilor, o lada cu nisip, lopata;
- sa ai recipiente pentru colectarea deseurilor si contract cu agentii specializati pentru colectarea gunoaielor;
-sa ai incheiate contracte de munca cu personalul angajat si inregistrate la ITM;
-personalul de deservire sa aiba control medical la zi;
-personalul de deservire sa aiba instructajul de protectie a muncii;
In mare cam astea ar fi conditiile.
Bafta!
Multumesc din suflet.
cam cat ar costa toate azivele?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatii de functionare magazin alimentar ramona.p ramona.p Ce autorizatii de functionare imi trebuiesc daca vreau sa imi deschid un magazin cu amanuntul (alimentare si nealimentare)? Exista firme care ma pot ajuta ... (vezi toată discuția)
Autorizare depozit alimentar + distributie produse alimentare ElenaCatalina ElenaCatalina Buna ziua, As dori sa stiu care sunt pasii de urmat pentru a deschide un depozit de produse alimentare (conserve de carne, conserve de peste, pate, biscuiti, ... (vezi toată discuția)
Dulciuri de casa - ce autorizatii sunt necesare pentru preparare si comercializare? saadeddine saadeddine ma intereseaza mult afacerea dar nu stiu de ce fel de autorizatii am nevoie -in special cele sanitare- daca pot sa o pun in practica legal??!! mai exact va ... (vezi toată discuția)