avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1150 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Schimbarea PFA in SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Schimbarea PFA in SRL

Cum s-ar putea transforma un PFA (activitate taxi) intr-un SRL, astfel incat sa poata avea angajati, recte al doilea sofer pe aceeasi masina?
Cel mai recent răspuns: hellenburgous , utilizator 13:46, 4 Iulie 2007
cred ca veti infiinta un SRL si veti renunta la PFA. transformarea nu cred ca este posibila.
Sau asociere intre 2 PFA.
Nici in Legea nr. 300/2004, modificata, privind privind autorizarea persoanelor fizice şi a asociaţiilor familiale, nici in H.G. nr. 1766/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 300/2004 nu se precIzeaza faptul ca persoanele fizice autorizate se pot asocia in societati comerciale. Doar asociatiile, federatiile si fundatiile (vezi O.G. Nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii).
Asocierea a 2 PFA , nu cu scopul de a deveni SRL ci prin incheierea unui contract de asociere in care cele 2 PFA , folosesc aceeasi masina , cu drepturi si obligatii comune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie familiala? camy_74 camy_74 Cum se infiinteaza o asociatie familala,care sunt actele necesare, conditii. Multumesc! (vezi toată discuția)
Impozit venituri din chirii holiday holiday Conform reglementarilor legale aplicabile cu 01.01.2008, persoanele care realizeaza venituri din cedarea folosintei bunurilor in baza a mai mult de 5 contracte ... (vezi toată discuția)
Pfa poate angaja? petronela_marila petronela_marila BUNA ZIUA.AM UN PFA MAGZIN DE IMBRACAMINTE.POT SA-MI ANGAJEZ SOTUL SOFER CU CONTRACT DE MUNCA INDIVIDUAL?DIN CATE AM CITI IN OG.44/2008 ATATA TIMP CAT AM FAPTE ... (vezi toată discuția)