avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general facturare de 2 ori acelasi serviciu
Discuție deschisă în Contabilitate în general

facturare de 2 ori acelasi serviciu

anul trecut sc X ne-a facturat un serviciu de 2 ori, am platit initia facturile, apoi am calculat si am verificat contraactul, am constata eroarea si am comunicat scx sa faca factura storno si sa ne dea banii, au emis factura storno abia dupa 3 luni, dar nu au platit nimic, a trecut aproape un an si nu am primit banii inapoi.
care e temeiul legal pe care il pot invoca in instanta, codul fiscal, ??? alte legi?? norme care reglementeaza anumite sanctiuni aplicabile in situatia prezentata???
va rog!
Cel mai recent răspuns: OANA GORAN , Consilier juridic 21:28, 2 Iulie 2007
trebuie facuta o adresa de confirmare sold conform legii contabilitatii ,adresa in care ii aduci la cunostinta ca penalitatile pentru neplata se ridica la suma x.Inca nu ii facturezi penalitatile.Precizezi in adresa ca "prezenta tine loc de conciliere prearbitrara".Ii trimiti adresa cu confirmare de primire si scrii si partea lui prin care iti confirma debitul(doar titulatura)Daca nu reusesti sa -ti recuperezi debitul nici asa ilactionezi in instanta.
multam frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi fiscale acceptate ca proba Otilia B. Otilia B. Imi puteti spune va rog care sunt conditiile de acceptabilitate ca mijloc de proba in instanta a unei facturi fiscale si care e legea care reglementeaza acest ... (vezi toată discuția)
Plata nedatorata robertsega32 robertsega32 Am platit, din eroare, o factura de doua ori. Am incercat, pe cale amiabila, recuperarea platii nedatorate efectuate. Nu am reusit. Am facut si invitatie la ... (vezi toată discuția)
Rog ajutor - neplata de factura adi6982 adi6982 Buna ziua, Indraznesc sa intreb aici deoarece nu cunosc foarte bine procedurile. Iata situatia: - detin societate comerciala SRL - in data de 17.07.2007 am ... (vezi toată discuția)