avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... plata nedatorata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

plata nedatorata

Am platit, din eroare, o factura de doua ori. Am incercat, pe cale amiabila, recuperarea platii nedatorate efectuate. Nu am reusit. Am facut si invitatie la conciliere prealabila. Plicul s-a intors inapoi. Acum, care ar fi urmatorul pas? Putem sa introducem cerere intemeiata pe OG 5/2001 sau trebuie sa mergem pe procedura comuna? Noua ni se pare ca datoria este lichida, certa si exigibila, avand in vedere ca este o plata nedatorata.
Daca ni s-a intors inapoi plicul cu convocarea la conciliere, este acesta un impediment? Adresa e cea furnizata de catre societatea debitoare, iar pe plic este mentiunea "expirat termen pastrare".
Asteptam sfaturi. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: sca baloisibaloi , Avocat 13:37, 7 Octombrie 2010
buna ziua, trebuie sa mergeti pe dreptul comun, creanta nu este recunoscuta ca fiind datorata iar o actiune pe somatia de plata va putea fi respinsa , ceea ce inseamna timp si bani pierduti.
Mergeti pe o actiune pe dreptul comun, imbogatire fara justa cauza, solicitati de la registrul comertului informatii legate de sediul societatii debitoare pentru a dovedi ca ati notificat-o la adresa sediului sau.
Timbrati la valoare, anexati actele doveditoare conform cu originalul si multa bafta
Pe somaţie de plată nu rezolvaţi nimic deoarece are altă sferă de aplicare. Citiţi art.1.
Trebuie o acţiune în instanţă dacă nu acceptă restituire în mod amiabil. Referitor la notificare, ar vfi bine să o trimiteţi prin executor judecătoresc sau chiar prin poştă cu confirmare de primire. Puteţi folosi şi celelalte mijloace, fax, email.
De ce nu vă duceţi personal la sediul respectivului dacă există această posibilitate. Cred că aţi ave mai mult de câştigat şi nu cred că nu va recunoaşte această eroare. Oricum procesul este de durată şi consumă bani şi nervi.
Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura platita de doua ori robertsega32 robertsega32 Daca am platit unui furnizor o factura de doua ori, ce actiune ar trebui sa introducem? Furnizorul nu ne mai raspunde la telefon si nici la faxurile pe care i ... (vezi toată discuția)
Conciliere 720/1 cod pr civ ce pot face in situatia in care OG nr.5/2001 mi se respinge si am facut conciliere in baza art. 720 indice 1/cod pr civ iar plicul (trimis recomandat) mi se ... (vezi toată discuția)
Credit- fidejusor ContSters22096 ContSters22096 sotii a si b au contractat un credit de la o banca. pentru incheierea contractului a fost necesara si aducerea unui fidejusor (c). in acelasi timp, ... (vezi toată discuția)