avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cedare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cedare mostenire

Buna ziua,
Am si eu nevoie de un mare ajutor si de sfaturi pe aceasta problema..

Bunicul meu a murit in 1983, tatal meu ( fiul ) la o luna dupa, iar bunica in anul 2001. In urma mortii bunicii a ramas o mostenire (casa batraneasca la tara si terenul aferent + teren agricol ). Partea de mostenire a tatalui meu am revendicat-o impreuna cu fratele meu dupa moartea bunicii.
Specific ca mai exista 3 surori ale tatalui meu decedat, care sunt in viata.
Pe scurt, exista 4 copii ai bunicilor care sunt mostenitori: tatal nostru (decedat) si 3 fete(surori ale tatalui meu) si doi copii ai tatalui meu(eu si fratele meu).

Terenul agricol mostenit este impartit si dat la asociatie. Casa batraneasca (din chirpici) si gradina sunt intr-o mare stare de degradare deoarece nimeni nu a mai locuit acolo.
Intrebarea mea este: cum pot deveni proprietarul casei (sau locului de casa) plus terenul aferent (curtea si gradina) daca vreau sa ma mut definitiv acolo cu sotul meu. Mai exact, ce trebuie sa fac, ce proceduri legale trebuie urmate .

Ceea ce vreau sa mai stiu este daca ceilalti mostenitori (celelalte 3 surori ale tatalui meu si fratele meu) trebuie sa faca ceva anume in favoarea mea si ce anume. Intelegere intre parti este si eu le voi platiin bani pentru partea lor de mostenire. Mentionez ca vreau sa imi ridic acolo o casa si sa ma feresc de probleme si pretentii ulterioare.

Daca exista intelegere, ce trebuie facut pentru a nu se ajunge in instanta? Pot sa le cumpar partea? Sau exista vreo varianta de cedare a partii la notar?Sau orice alta varianta....important este sa nu includa instanta, ci numai notarul..adica ceva simplu..nu de durata.

Care este cea mai simpla varianta?
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 2 Iulie 2010
Luca Dorina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihai Vaduva , Avocat 16:36, 2 Iulie 2010
mergeti la un notar din zona cu totii si veti rezolva situatia...
Mergeti la un birou notarial in circumscriptia caruia a avut domiciliul defunctul, ii explicati problema pe indelete, iar el va arata ce demersuri trebuie facute; daca se rezolva amiabil, totul se poate face prin notariat, ca in cele din urma sa fie intabulat pe dvs. In fata instantei se ajunge cand sunt situatii litigante in ce priveste procedura succesorala.
Pentru a va putea da un raspuns pertinent, trebuie sa citesc toate actele pe care le aveti.
Din punctul meu de vedere, problema dvs implica mai multe discutii decat un simplu sfat pe care il putem oferii pe acest site.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare parte din mostenire Luca Dorina Luca Dorina Buna ziua, Am si eu o mare nedumerire de ordin juridic si va rog din suflet sa ma ajutati. Bunicul meu a murit in 1983, tatal meu ( fiul ) la o ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu probleme Luca Dorina Luca Dorina Va rog din suflet sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema de ordin juridic: Bunicul meu din partea tatalui a decedat in 1983, tatal meu (fiul) la o luna ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire Luca Dorina Luca Dorina Buna seara, Va rog din suflet sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema de ordin juridic: Bunicul meu din partea tatalui a decedat in 1983, tatal meu (fiul) ... (vezi toată discuția)