avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce inseamna contract de drepturi reale?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce inseamna contract de drepturi reale?

ce inseamna contract de drepturi reale?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 11:12, 3 Iulie 2010
Unde ati intalnit aceasta formula? drepturille reale sunt dreptul de proprietate si dezmembramintele acestuia, drept de uz, uzufruct, etc. Fiti mai explicit.
conditiile pt depunerea unui proiect FADR prevede si conditia
-sa avem contract de drepturi reale acolo unde vom face investitia.
intr adevar este gresit exprimat.dar asa scrie . acum nustiu daca se poate face si un contract de inchiriere sau comodat. cred ca trebuie sa fim proprietarul terenului.
Tot reale sunt si gajul si ipoteca (accesorii, e adevarat), dupa cum si dreptul de superficie, de concesiune...

Fiindca vorbiti de o investitie, presupun ca vi se solicita actul prin care ati dobandit dreptul real asupra terenului pe care urmeaza sa faceti investitia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titularul unui drept real asupra unui imobil edx edx In legea 50/1991 modificata si republicata la art.1 se specifica ca autorizatia de construire se emite la solicitarea titularului unui drept real asupra unui ... (vezi toată discuția)
Cum pot contesta o notificare de neeligibilitate a unui proiect feadr pe motiv de lipsa a dreptului real principal? d_olaru d_olaru Anul trecut am depus un proiect pe masura 312 pentru construirea unui depozit de materiale de constructii in mediul rural. In acest sens, am incheiat un ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ddena ddena Buna ziua, as dori sa stiu ce presupune si mai ales in ce conditii pote fi luata in seama de catre instanta. multumesc (vezi toată discuția)