avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... daca nasc in strainatate, mai am dreptul la prima de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

daca nasc in strainatate, mai am dreptul la prima de nastere si la indemnizatia de crestere copil?

Buna ziua.
Am cateva nelamuriri. As dori sa merg sa nasc in strainatate. In acest caz, certificatul de nastere va fi emis de primaria orasului in care voi naste. Mai am dreptul la prima de nastere oferita de angajator si la indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Spider06 , utilizator 16:33, 5 Iulie 2010
Normal ca aveti dreptul, acordarea ajutorului de nastere si indemnizatia de crestere a copilului nu sunt conditionate de nasterea copilului in Romania.

Am toate drepturile ca si in cazul in care as naste in Romania? Inclusiv alocatia lunara a copilului de 200 de lei, si trusoul nou-nascutului?
Trusoul noului nascut nu se mai acorda. Legea 118/30.06.2010 privind unele masuri pentru restabilirea echilibrului bugetar a abrogat legea 482/2006 care prevedea acordarea trusoului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai acorda de catre stat? melcsy melcsy alocatia pentru nou-nascuti - Cuantum alocatie : 230 lei - trusoul pentru nou-nascuti 150 lei (vezi toată discuția)
Alocatia pentru nou nascut si trusou evel evel Buna ziua. Acum trei ani dupa nastere se dadea de la primarie alocatia pt nou nascut si contravaloare trusou. Ma puteti ajuta sa imi spuneti daca inca se mai ... (vezi toată discuția)
Ajutor /prima mame stefanbb stefanbb revin cu o alta intrebare daca sotia mea a nascut de curand primeste de la primarie/stat vreo prima/ajutor? (vezi toată discuția)