avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatia pentru nou nascut si trusou
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatia pentru nou nascut si trusou

Buna ziua. Acum trei ani dupa nastere se dadea de la primarie alocatia pt nou nascut si contravaloare trusou. Ma puteti ajuta sa imi spuneti daca inca se mai da? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:17, 14 Noiembrie 2013
Alocatia pentru nou-nascut si trusoul nu se mai acorda din 2010, de cand a intrat in vigoare Legea nr.118/2010

Art. 15 din Legea nr.118/2010:
(1) De la data intrarii in vigoare a prezentei legi, se abroga:
....
g) Legea nr. 482/2006 privind acordarea de trusouri pentru nou-nascuti, cu modificarile ulterioare, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1.028 din 27 decembrie 2006;
....
1. Alocatia de stat pentru copii se acorda si ea este de 200 lei pe luna pana implineste copilul 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana la 18 ani.

2. Alocatia de stat pentru copii se acorda incepand cu luna urmatoare aceleia in care s-a nascut copilul.
Daca va referiti la alocatia acordata in baza Legii nr.416/2001, si anume :

Lege nr. 416/2001 privind venitul minim garantat
Art. 25. - (1) Mamele au dreptul la o alocaţie pentru fiecare dintre primii 4 copii născuţi vii, în cuantum de 230 lei (RON).
(2) Acordarea dreptului şi plata alocaţiei pentru copiii nou-născuţi se realizează pe bază de cerere şi acte doveditoare, prin dispoziţie a primarului localităţii în a cărei rază domiciliază mama sau, după caz, unde a fost înregistrată naşterea copilului.
(3) Alocaţia prevăzută la alin. (1) se acordă o singură dată pentru fiecare copil născut viu, în termen de maximum 12 luni de la naşterea copilului.
(4) Alocaţia prevăzută la alin. (1) se poate acorda reprezentantului legal al copilului atunci când mama nu este în situaţia de a beneficia de acest drept.
(5) Cuantumul alocaţiei prevăzute la alin. (1) se indexează prin hotărâre a Guvernului.

atunci , nici aceasta nu se mai acorda tot incepand cu data intrarii in vigoare a Legii nr.118/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor financiar mame tinere Popescu100 Popescu100 Buna as dorii sa stiu daca se acorda ajutor financiar pentru mame tinere. Sau pentru mame singure.. (vezi toată discuția)
Prima pentru prima sau a doua nastere LacrimioaraLacri LacrimioaraLacri Buna ziua! Am tot auzit de prime care se primesc din partea primariilor la nasterea primului sau celui de-al doilea copil. Eu am nascut in iulie 2012, aprilie ... (vezi toată discuția)
Nastere copil, ajutor financiar primarie Mia4 Mia4 Buna seara,la nasterea unui copil se mai acorda ajutor din partea primariei? Stiu ca mai exista demult si o alocatie la nastere. Multumesc frumos! (vezi toată discuția)