avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copil

Buna,am bagat actiunea de divort primul proces este in noiembrie,ea sunt plecata in italia si as dori sa adc fatita de 1an si 7luni in vacanza pentru 1luna sa 2luni dar el nu vrea sa imi dea semnatura,daca cer avocatei mele sa ceara ordin presidential urgent credeti ca se poate?sau e vreo sansa?
Cel mai recent răspuns: iulik800 , utilizator 19:58, 5 Iulie 2010
Pana la solutionarea divortului si incredintarea minorei catre dvs. e mai bine sa ramaneti in tara.
Dosarul de ordonanta presedintiala, poate dura la fel de mult ca divortul, insa cine stie? poate merita incercat.
av.M.Hornea
In it muncesc in regula ,dar cu fetita iau legatura zi de zi si la 2 luni merg mereu acasa,acum am cerut si actele pt domiciliu,in schimb tatal nu srie nimic de fetita din ianuarie (fetita sta cu mama mea) nu se intereseaza de ea mai mult am fost eu acas decat el care e in oras,nici nu stiu daca munceste sau unde sta,o perioada a stat la parintii lui dupa la prieteni,va multumesc:(
Cererile prin ordonanta se fac, de regula cand este o urgenta… Daca puteti dovedi ca e urgent ca fetitza sa mearga in Italia pt o luna sau doua aveti sanse… Dar, avand in vedere ca dv vedeti copilul la doua luni… si copilul este in siguranta la mama dv… greu de crezut sa aveti succes prin ordonanta.
Totusi, daca s-ar dovedi dezinteresul tatalui fatza de copil… s-ar putea considera ca este numai rea vointa din partea lui si, poate, puteti obtine dreptul sa luati copilul in strainatate pentru o luna sau doua – adica, pe termen limitat.
Cel mai bine v-ar putea sfatui avocatul care se ocupa de divort.
Multumesc mult...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme copil Mircea_123 Mircea_123 Am o fetitza de 3 ani care locuieste la bunici. Problema e ca eu nu pot intra in casa lor si nici nu ma lasa sa ma intalnesc cu ea, doar cand au ei chef. ... (vezi toată discuția)
Ce as putea face?? ingerasu_nimanui ingerasu_nimanui buna ziua...as avea si eu o mare rugamine daca imi ma puteti ajuta cu vre-un sfat sau ceva sa stiu ce as putea face...sunt casatorita de 3 ani jumate si avem ... (vezi toată discuția)
Divort drmon drmon buna ziua, nu am mai scris de mult timp pe site. am introdus actiunea de divort mi s-a eliberat un certficat de grefa. sotul meu spuen ca nu vrea sa ne ... (vezi toată discuția)