avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce as putea face??
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce as putea face??

buna ziua...as avea si eu o mare rugamine daca imi ma puteti ajuta cu vre-un sfat sau ceva sa stiu ce as putea face...sunt casatorita de 3 ani jumate si avem doua fetite una de 3 ani si o luna si respectiv o luna...din luna octombrie eu am plecat de unde stateam impreuna cu fata cea mare din cauza batailor si certurilor si mam mutat la parintii mei.pe el din luna octombrie nu la interesat deloc de fata iar cand sa nascut cea dea doua p ea nici macar nu vrea sa o vada ca a zis k el nu isi dorea copilu asta.din octombrie fata a sta doar o saptamana la maiksa atat a fost timpu cat la interesat de ea...iar acuma vine cu pretentii ca el vrea sa o ia ca el vrea sa o tina iar eu nu sunt de acord cu asa ceva atata timp cat el nici un ban nu mia dat pt ea si mia zis ca o sa imi dea cand vom divorta si se va hotara cat va fi pensia alimetara iar eu iam zis k si eu io dau cand se va hotara programu de vizita insa el ma amentinta ca o sa mearga sa o ia de la cresa fara sa stiu ca eu nu pot sai fac nimica pt k nu suntem divortati si nici nu imi sunt incredintate mie fetele....iar mai mult el imi zice ca o sa faca tot posibilu la divort sa i-o incredinteze lui pe cea mare...va rog ajutatima sa stiu ce as putea face si daca are vreo sansa sa o i-o incredinteze lui pe cea mare.va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ingerasu_nimanui , utilizator 11:35, 24 Martie 2011
pt pensie alimentara il puteti actiona in judecata pana la divort.
ca tata, o poate lua de la cresa.
ar trebui sa va ganditi daca aceasta casnicie mai poate continua. daca va hotarati sa divortati, puteti cere incredintarea fetelor pe calea ordonantei presidentiale.
nu cred ca tatal sa obtina incredintarea fetei, daca dovediti ca nu s-a interesat de ea, ca aveti conditii in care sa cresteti copilul , puteti intretine ambii copii. in plus, nu e indicat ca fetele sa fie despartite
Mai intai mergeti la gradinita si cresa fetitelor si rugati directoarea si educatoarele sa nu ii permita sa le ia. Eventual povestiti-le situatia, spuneti-le ca sunteti despartiti.
Introduceti actiune de divort solicitand incredintarea minorelor spre crestere si educare si stabilirea pensiei de intretinere din venitul sotului.Aratati in actiunea de divort motivele divortului, pe care, sunt sigura, ca le puteti proba cu martori.
Nu cred ca are sanse sa ii fie incredintata fetita tinandu-se cont de comportamentul agresiv.
Aveti aici un link catre un model de actiune de divort care cred ca se potriveste situatiei dv :
www.avocatnet.ro/content/con...
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2011
aly_yoana, utilizator
Stimata Doamna,
In primul rand- sa va traiasca fetitele sa creasca mari si sanatoase!
Faceti cerere de divort in care cereti si incredintarea minorilor, depuneti si o cerere de ordonanta presedintiala de incredintare minor pana la solutionarea divortului si a cererii de incredintare.
cererea de ordonanta se judeca cu urgenta- dupa ce instanta o va incuviinta tatal nu o poate lua fara acordul dvs.

Cat priveste sansele lui de a primi incredintarea- daca nu poate dovedi ca sunteti o mama denaturata si ca nu puteti avea grja de copii, sansele tind catre zero.
pai sunt salariata ...acum sunt in concediu de maternitate dar numai ca stau la parintii mei.aceasta casnicie nu mai poate continua deoarece el fara sa fim divortati are pe alta si eu nu sunt de acord ca amanta lui sa stea cu fata mea.as vrea sa stiu ce pot sa fac daca imi ia fata sa merg sa o iau de la el
Pana se reglementeaza situatia nu mai duceti fetitele la gradinita.Tineti-le langa dv.
Asa nu va veti mai teme.

Alte discuții în legătură

Incredintare minor ingerasu_nimanui ingerasu_nimanui as mai vrea sa va intreb cam ce sanse ar avea el la divort ca lui sa ii se incredinteze fata cea mare(avem doua fete) lui ca el mia zis ca o sa faca tot ... (vezi toată discuția)
Divort care implica 2 copii luminitza41 luminitza41 buna seara , eu si sotul meu am hotarat sa divortam ...nu mai putem sta impreuna din cauza neintelegerilor dintre noi .Eu as vrea ca amamndoua fetele (una de ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters156794 ContSters156794 :help: sunt casatorita de 10 ani si am o fetita de 4 ani. din 2007 am venit din italia in romania, fetita mea s a nascut in italia. dupa ce ne am intors in ... (vezi toată discuția)