avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda

Buna ziua, am fost oprit de catre politia rutiera si mi s-au cerut actele la control. Din pacate nu le-am avut la mine, dar am dat toate datele din buletin si m-am oferit sa merg acasa (maxim 5 minute dus-intors) sa le aduc. Nu m-am putut intelege de bunavoie cu ei si mi s-a intocmit un proces verbal pt ca aveam farul de pe partea stanga ars, si pt ca nu aveam actele la mine.
As dori sa il contest in instanta pentru ca politistul constatator nu s-a legitimat. Mai precis metoda de abordare a fost "Actele la control" si nicidecum "Buna seara, ma numesc agent xxx de la sectia yyy va rog a-mi prezenta actele". Ba mai mult, dupa ce le-am spus ca o sa depun contestatie si am mentionat pe procesul verbal ca am obiectiuni pe care le voi prezenta in instanta am fost amenintat: "Lasa ca ne mai intalnim noi!".
Va rog sa imi spuneti ce sanse am sa anulez procesul verbal si cum sa procedez (procedura completa daca se poate).
PS Amenda este de 120 (60 in 48 de ore), si nu m-ar afecta foarte mult, dar este vorba totusi de principiu.
Ultima modificare: Marți, 6 Iulie 2010
Indecis, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 13:17, 13 Octombrie 2010
Amenda este corect aplicata,iar contraventia o si recunoasteti,deci nu exista nicun fel de sanse decat daca in procesul verbal s-au comis erori de consemnare sau nu a fost completat corespunnzator ,in sensul cauzelor de nulitate pre.de art.16,17,34 din OG nr.2 /2001
Se poate constata -si sunt de acord cu dvs-lipsa de educatie a agentilor,care in ca z de sesiuzare a conducerii politiei,daca se poate dovedi fapta,le atrage o sanctiune administrativa
Prin sanctiune administrativa ce se intelege? Un deget aratat pe obraz? Sau o amenda catre politist?
Cum pot sa verific daca PV a fost completat corect, pentru ca este aproape inteligibil (cum mai toate sunt).
La fapta savarsita este trecut
147/3 OUG 145/2002 (cred...pt ca nu se intelege bine) sanctionata de 99/1 OUG 145 (sau 195)/2002 si
147/1 OUG 145/2002 (sau 195) sanctionata de 101/1 OUG 145 (sau 195)/2002
La aliniatul cu "Stabilesc" scrie asa
a) Avertisemnt si amenda in suma de 120+AV=120 lei
b) 2 puncte amenda in valoare de 2X60=120 lei
bla bla bla...in 2 zile este jumatate din amenda adica suma de 60 lei.

O sa merg cu PV si la un avocat sa il intreb daca este corect completat.

Ideea e ca eu recunosc ca nu am avut actele asupra mea, dar le-am dat toate datele din buletin CNP, serie si nr de la CI, adresa completa, si m-am comportat civilizat, pe cand atitudinea politistilor a lasat de dorit...pe langa amenintarea de la finalul "intalnirii" au avut o atitudine sfidatoare, si aroganta care sincer m-a deranjat...in nici un caz nu s-au purtat civilizat (ma refer acum la agentul care m-a si amenintat, pt ca cel constatator a fost ok cu exceptia faptului ca nu s-a legitimat).
Contestarea PV de contraventie pe motiv ca agentul de circulatie nu s-a legitimat nu este de natura a afecta valbilitatea PV de contraventie pentru a fi anulat, astfel ca sansele sunt zero.
Puteti insa sa consultati un avocat care sa verifice daca nu exista erori de completare apte de anulare a PV.
Va recomand totusi ca sa platiti jumatate din amenda, indiferent ca veti contesta sau nu acest act administrativ. ;)
O sa merg sa platesc amenda si o sa merg sa consult si un avocat. Plangere pt PV nu stiu daca o sa depun, dar contra celor 2 agenti sunt hotarat sa depun. Mi se pare nesimtire crasa nelegitimarea politistului, precum si atitudinea "superioara" etalata de celalalt politist. Doar pt ca cineva poarta uniforma asta nu il face superior, dupa cuvintele folosite si felul si intonatia in care le spunea, al doilea politist nu dadea senzatia ca a terminat liceul. Asta vreau sa contest in primul rand, lipsa de respectare a procedurii!
Puteti depune o plangere impotriva agentului constatator dar, pe ce temei?
Purtare abuziva? Atata timp cat nu v-a provocat o vatamare...nu merge...
Abuz in serviciu? De asemenea.
Plangerea o puteti depune impotriva politistilor dar rezultatul, in opinia mea, va fi nul avand in vedere circumstantele descrise de dv.
Este adevarat ca nimic nu poate justifica un comportament nepotrivit al politistului sau al oricarui functionar care este platit din banii nostri, ai contribuabililor...;)

Alte discuții în legătură

Solicit consiliere : politia nu are probe si susine ca am trecut pe rosu puma_09 puma_09 Buna, Am trecut pe galben la semafor , insa politistul a zis ca a fost rosu, desi nu a vazut semaforul in sine pentru ca dansl se afla dupa colt in ... (vezi toată discuția)
Contraventie de circulatie. pv nesemnat. politist plecat fara audierea/consemnarea unui martor la eveniment. soli soli Buna ziua. As dori sa stiu daca pot sa cer anularea in instanta a unui PV pe care am refuzat sa-l semnez iar politistul nu a cerut unui martor sa constate ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare Mihail98 Mihail98 Buna Ziua!In data de 23.10.2020 sotia mea a parcat masina(care este pe numele meu) intr-o zona unde oprirea este interisa, intoarsa la masina a gasit sub ... (vezi toată discuția)