avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Solicit consiliere : Politia nu are probe si susine ca ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Solicit consiliere : Politia nu are probe si susine ca am trecut pe rosu

Buna,

Am trecut pe galben la semafor , insa politistul a zis ca a fost rosu, desi nu a vazut semaforul in sine pentru ca dansl se afla dupa colt in intersectie, insa sa bazat pe sincronizarea cu semaforul asupra caruia avea dinsul vizibilitate si nu semaforul de pe pareat mea.

Nu am martori, insa este clar ca el nu a putut vedea culoarea semaforului meu, din locul in care se afla.

Stiu ca as putea aduce in discutie la proces si legislatia CEDO, care are prioritate fata de cea interna, si care am citit in mai multe ziare ca ar zice ca politia trebuie sa-si probeze sanctiunile cu probe video , foto sau martori. Altfel daca el face doar niste mentiuni numai pentru ca este agent rutier nu inseamna ca are si dreptate, pentru ca potrivit CEDo si el este om ca si mine si poate gresii, de fapt gresete sigur.

Ati putea sa-mi spuneti pasajul, sau articolul de lege din legislatia CEDO, unde sa gasesc ceea ce am scris mai sus, referitor la probe pentru a aeva mai multe sanse la proces ?


Multumesc
Cel mai recent răspuns: Carmen-Tunde Borsanyi , Avocat 19:48, 24 Ianuarie 2009
Puteti folosi asta>
In condiţiile în care Curtea Europeană a Drepturilor Omului a statuat în cazul Anghel vs România obligativitatea respectării principiului echităţii procedurii judiciare iniţiate în vederea contestării unui proces – verbal de contravenţie, respectiv a respectării prezumţiei de nevinovăţie a contravenientului anterior stabilirii vinovăţiei sale şi în condiţiile în care potrivit prevederilor art. 20 din Constituţia României republicată, dispozitivul acestei hotărâri a C.E.D.O. are deplină aplicabilitate în prezenta cauză, consider că faţă de starea de fapt prezentată de mine, agentul constatator a ignorat această prezumţie, stabilind dimpotrivă, o prezumţie de vinovăţie împotriva mea, motiv pentru care măsurile dispuse de el în procesul – verbal atacat se impun a fi invalidate de către instanţa de judecată ca fiind complet nefondate şi abuzive.

Salut,

Se pare ca zilele astea trebuie facuta normal de amnezi & permise. Aceasi poveste, doar ca pe data de 22 ianuarie. Politistul era practic in intersectia din spatele meu. si a vazut cum am trecut pe rosu. nu exista martori. pe mine ma deranjaza ca de 2 ore incerc sa gasesc articolul in baza caruia mi-a retinut permisul.
Am mentionat pe procesul verbal ca semaforul era pe culoarea GALBEN.

Daca cineva imi poate spune ce spun aceste articole, caci am gasit diverse chestii si nu prea se pupa...
"Fapta savarsita este prevazuta de art.52/1 din OUG 195/2002, si sanctionata de art.100/ alin.3/ lit.d din OUG 195/2002"

Multumesc

Art. 52 din OUG 195/2002 prevede:
(1) Este interzisă desfăşurarea de concursuri, antrenamente ori întreceri cu vehicule sau cu animale pe drumurile publice, cu excepţia celor autorizate de administratorul drumului respectiv şi avizate de poliţia rutieră.

Art 100 din OUG 195/2002 prevede:

(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
d) nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului;
Acelasi lucru am gasit si eu la art 52/1, dar eu nu am facut nimic din ce e mentionat acolo. Faptul ca sustine ca fapta mea este prevazuta de un articol cu care nu are nici o legatura, ma poate ajuta?
ZETU1984 a scris:

Acelasi lucru am gasit si eu la art 52/1, dar eu nu am facut nimic din ce e mentionat acolo. Faptul ca sustine ca fapta mea este prevazuta de un articol cu care nu are nici o legatura, ma poate ajuta?


Daa, daca este folosit in termen legal

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere - depasire pe trecerea de pietoni Cristi1234567 Cristi1234567 Buna ziua! Am rugamintea, daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns referitor la urmatoarea speta: Am depasit un autoturism in dreptul unei treceri de ... (vezi toată discuția)
Accident silviu2909 silviu2909 ce se intampla daca lovesti o masina parcata pe marginea drumului, zgariindu-le doar, pe amandoua, si pleci de acolo, fara sa raportezi nimic la politie ? (vezi toată discuția)
Amenda Indecis Indecis Buna ziua, am fost oprit de catre politia rutiera si mi s-au cerut actele la control. Din pacate nu le-am avut la mine, dar am dat toate datele din buletin si ... (vezi toată discuția)