avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Bilet la ordin, fara acoperire
Discuție deschisă în Executare silită

Bilet la ordin, fara acoperire

Am si eu o problema si vreau sa aud mai multe pareri...
In cazul in care cineva emite o fila CEC fara acoperire, clar, suntem in prezenta infractiunii prevazute de art. 215 alin. 4, respectiv inselaciunea.

Daca insa, cineva emite bilet la ordin fara acoperire, in afara faptului ca acesta constituie titlu executoriu si se poate executa "imediat", ce alte avantaje ofera ?
In cazul in care debitorul, persoana juridica, nu are disponibil in cont si nu are bunuri urmaribile, iar sediul firmei este domiciliul administratorului, ce mijloace mai are la indemana creditorul ?!
Fapta debitoarei de a emite bilet la ordin fara acoperire, se incadreaza la infractiunea prevazuta de art. 292 cod pena, fals in declaratii ? Daca nu, administratorul, nu poate fi tras la raspundere sub nici o forma ?

va multumesc si astept parerile voastre
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 14:06, 11 Iulie 2007
Biletul la ordin e mai putin periculos decat o fila CEC.

Ati putea sa rediscutati problema cu persoana care l-a emis si sa faceti in asa fe incat sa se efectueze plata in conditii normale.
Daca debitorul nu are bunuri urmaribile, atunci nu prea mai ai ce face din pacate...
Poti incerca o actiune in penal tot pe art 215 Cod Penal , daca dovedesti ca debitorul te-a indus in eroare cu prilejul incheieirii contractului in baza caruia i-ai livrat /prestat servicii, el obligandu-se la plata pretului , stiind ca nu are cu ce sa plateasca.
Nu sunt sanse mari, dar nici imposibil nu este.
E vorba de reparatia unei masini. Dupa finalizarea lucrarilor, clientul ne-a dat un numar de 4 bilete la ordin, cu care urma sa decontam, la scadenta......
merge 215 1 cu 3 cp. dar daca ai facut plangere penala...organul de up iti opreste la dosar BO...si nu ai cum sa-l mai executi!...asa ca....ori penal ori civil!!!
...sau vezi daca ai ce executa...daca nu, plangere penala!!!

Alte discuții în legătură

Fila cec fara contract bogdan2511 bogdan2511 Buna ziua, Societatea noastra a primit ca si garantie pentru plata unor facturi o fila CEC in alb si un bilet la ordin in alb. Deoarece clientul nu a mai ... (vezi toată discuția)
Raspunderea juridica a unui administrator de firma kitty24 kitty24 Daca am fost administrator al unei firme, am semnat bilete la ordin, si alte documente ale firmei, iar acum nu mai sunt, si firma nu isi poate onora biletele ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin fara acoperire Andrei T Andrei T Daca o societate a platit cu bilete la ordin fara acoperire pot sa cer inceperea urmaririi penale in baza art 215 din codul penal? sau ce art. ar trebui ... (vezi toată discuția)