am un auto luat in leasing de doi ani,rca are o valoare mare de 910 lei ,eu sunt pers. fizica.intrebarea este de ce nu platesc rca ca pers. fizica si de ce nu imi pot schimba firma de asigurari?ce pot face in situatia asta?
Nu platiti RCA ca pers fizica pt ca inca nu detineti nuda proprietate, ci doar folosinta. Firma de leasing are aceasta obligatie si totodata dreptul de a alege societatea de asigurari.
Nuda proprietate-dreptul de proprietate care a suferit o restrangere in sensul ca posesia si folosinta au fost transmise altei persoane.
Societatea de leasing este proprietar.Aveti un contract de inchiriere(drept de folosinta ,in schimbul unei plati)cu promisiunea de vanzare-cumparare la sfarsitul perioadei inscrise in contract.
Potrivit Legii 136/1995,art.48 alin.(1) persoanele fizice sau juridice care au in proprietate autovehicule supuse inmatricularii in Romania au obligatia sa se asigure pentru cazurile de raspundere civila ca urmare a pagubelor produse prin accidente de autovehicule.