Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

rca la leasing financiar

am un auto luat in leasing de doi ani,rca are o valoare mare de 910 lei ,eu sunt pers. fizica.intrebarea este de ce nu platesc rca ca pers. fizica si de ce nu imi pot schimba firma de asigurari?ce pot face in situatia asta?
Cel mai recent răspuns: floare _de_ colt , utilizator 15:01, 7 Iulie 2010
Nu platiti RCA ca pers fizica pt ca inca nu detineti nuda proprietate, ci doar folosinta. Firma de leasing are aceasta obligatie si totodata dreptul de a alege societatea de asigurari.

Succes!
Nuda proprietate-dreptul de proprietate care a suferit o restrangere in sensul ca posesia si folosinta au fost transmise altei persoane.

Societatea de leasing este proprietar.Aveti un contract de inchiriere(drept de folosinta ,in schimbul unei plati)cu promisiunea de vanzare-cumparare la sfarsitul perioadei inscrise in contract.
Potrivit Legii 136/1995,art.48 alin.(1) persoanele fizice sau juridice care au in proprietate autovehicule supuse inmatricularii in Romania au obligatia sa se asigure pentru cazurile de raspundere civila ca urmare a pagubelor produse prin accidente de autovehicule.

Ultima modificare: Miercuri, 7 Iulie 2010
floare _de_ colt, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare rca utilizator eurolight eurolight Asteptam opinia dvs cu privire la urmatoarea speta: In baza unui contract de inchiriere auto, in certificatul de inmatriculare este trecut si un utilizator ... (vezi toată discuția)
Rca la masina cumparata in leasing persoana fizica sau juridica? manaila manaila ce sa fac am masina in leasing de trei ani si nu stiu am auzit si vazut ca multi au reusit sa faca rca ca utilizator persoana fizica eu la porsheleasing nu ... (vezi toată discuția)
Rca la masina in leasing sodalit2005 sodalit2005 Buna seara, Va rog daca poate cineva sa ma sfatuiasca ce ar tb. sa fac in conditiile in care am achizitionat un autoturism in leasing si doresc sa inchei ... (vezi toată discuția)