Am intentat actiune de divort de comun acord( nu avem copii). Data cand trebuie sa ma prezint este undeva pe la sfarsitul lunii noiembrie. Intre timp am plecat in Italia ca sofer de tir si nu cred ca ma pot prezenta. Am inteles ca pot fi reprezentat de un avocat in baza unei procuri.Unde fac procura? Va multumesc mult.
procura o puteti face la cel mai apropiat consulat roman din talia; va trebui sa o dtransmiteti avocatului in original si sa atasati si dovada rezidentei, pentru a fi tradusa si depusa la dosarul de divort. La termenul fixat se va prezenta avocatul si, daca si celalalt sot se prezinta si declara ca este de acord cu actiunea, se va pronunta divortul .
Procura poate fi facuta fie la consulat fie la orice notar.Pentru intocmirea procurii aveti nevoie insa de toate datele de identificare ale avocatului.
Atat procura cat si dovezile privind resedinta vor trebui traduse si legalizate.
Pentru a fi desfacuta casatoria prin acordul partilor trebuiesc indeplinite 2 conditii cumulativ si anume sa fi trecut minim un an de la data incheierii casatoriei si sa nu fi rezultat copii minori din aceasta casatorie.