avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

suspendare permis

Asi dorii sa ma lamuriti intr-o problema.Anul trecut in luna mai mi s-a suspendat permisul pentru depasire pe linia continua, si lipsa centurii de siguranta cu amenda.Deoarece nu am fost de acord cu depasirea pe linie continua,am facut contestatie....a urmat un proces lung de un an de zile,dupa care am primit comunicare ca procesul a fost pierdut cu drept de recurs in 15 zile.Mentionez ca ,comunicarea am primit-o pe 2 07 2010. Am decis sa nu mai fac recurs ca am constatat ca este in zadar doar bani cheltuiti. INTREBAREA MEA ESTE cind si unde ar trebuii sa predau permisul si sa pltesc amenda?sau trebuie sa mai astept ala comunicare de la judecatorie ca hotarirea ramine definitiva si irevocabila.?sau pur si simplu il predau la politie? VA multumesc!
Cel mai recent răspuns: taticu100 , utilizator 19:41, 13 Iulie 2010
din momentul in care sentinta ramane definitiva si irevocabila aveti termen 15 zile pentru a preda permisul si a plati amenda.
Daca ati obiectat la calcarea liniei, politistul a consemnat acest lucru la rubrica "obiectiuni". Potrivit CEDO politia trebuie sa demonstreze ca dvs. ati calcat linia continua, prin probe sau martori. Daca nu au probe judecatorul va anula in parte procesul verbal, adica veti ramane doar cu amenda pentru centura (fapta pe care ati recunoscut-o, inteleg). Puteti "recurge" la recurs in 15 zile libere de la data comunicarii, adica pana la data de 17.07.2010, inclusiv.Daca nu faceti recurs, dupa cele 15 zile(deci dupa 17.07.2010) hotararea data in prima instanta devine definitiva si irevocabila. De aici incolo, in interiorul celor 15 zile trebuie obligatoriu sa depuneti permisul la politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis retinut abuziv vn04tom vn04tom ce parere aveti despre faptul ca mi-a fost retinut permisul abuziv, agentul vede o linie continua care NU exista pe sosea, am facut la 15 minute poze acolo ca ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat abuziv CatalinMihai83 CatalinMihai83 Ma deplasam din directia Frumusani (CL) spre Bucuresti la circa 5 km pana la Centura Bucuresti avand in fata mea o Dacia Solenza care astepta sa depaseasca ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto flightfear flightfear Salutare! Am avut un proces cu Politia Romana pe care l-am pierdut in cazul suspendarii permisului pt 30 de zile( am depasit pe linie ... (vezi toată discuția)