avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat abuziv
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat abuziv

Ma deplasam din directia Frumusani (CL) spre Bucuresti la circa 5 km pana la Centura Bucuresti avand in fata mea o Dacia Solenza care astepta sa depaseasca masina din fata,se baga in depasire si prinde o portiune de linie continua(aproximativ 200 de metri)isi termina depasirea si apoi ma inscriu si eu in depasire linia continua terminandu-se ,din contrasens se apropie o masina de politie(dar atentie era foarte departe)dupa ce ajunge in dreptul meu intorce si se ia dupa mine opridu-ma la circa 3 km ,pe soferul cu Solenza l-a pus martor ca eu as fi depasit pe linia continua,am zis din start ca nu semnez nici un proces verbal,politistul la cererea mea nu s-a legitimat spunandu-mi ca am numele lui pe dovada de 15 zile,nu m-au lasat sa vad procesul verbal si nici sa am posibilitatea sa scriu la observatii ce am de zis
Spuneti-mi ce se poate face
Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 9 Martie 2014
CatalinMihai83, utilizator
Cel mai recent răspuns: CatalinMihai83 , utilizator 22:29, 9 Martie 2014
Procesul verbal va va fi trimis prin posta. Dupa primire puteti contesta procesul verbal in termen de 15 zile la Judecatoria la care este arondat locul savarsirii contraventiei.
Multumesc de raspuns
Acum in cat timp imi va ajunge acasa procesul verbal,si in cursul procesului mi se va prelungi dovada?pentru ca mie nu mi se pare normal un asemenea exces de zel
Dumneavoastra pe cine ati depasit? Pe cel care l-a depasit Solenza sau pe cel cu Solenza?

Din relatare se intelege ca l-ati depasit pe cel care l-a depasit cel cu Solenza si atunci se pune intrebarea cum de l-au oprit pe cel cu Solenza sa il puna martor deoarece se poate presupune ca era cu mult inaintea dvs.. Doar nu l-au oprit inaintea dvs. ca sa il puna martor ca nu ati vrut sa semnati procesul verbal.

Sau nu am inteles eu relatarea.

Procesul verbal va fi trimis in termen de 30 de zile. Dovada nu se prelungeste, daca contestati procesul verbal depuneti o cerere ptr obtinerea certificatului de grefa cu care va ridicati permisul pana la finalizarea procesului. Daca pierdeti procesul trebuie sa predati permisul in termen de 15 zile ptr efectuarea perioadei de suspendare. Recomandabil este sa platiti amenda in termen de 2 zile lucratoare intrucat in cazul respingerii plangerii nu veti mai avea posibilitatea platii amenzii la jumatate din minim.

oug195
Art.118. - (1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.
(2) Plângerea suspendă executarea amenzilor şi a sancţiunilor contravenţionale complementare de la data înregistrării acesteia până la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti.
(3) Dovada înregistrării plângerii depuse la judecătorie în termenul prevăzut la alin.(1) se prezintă de contravenient la unitatea de poliţie din care face parte agentul constatator, care va efectua menţiunile în evidenţe şi îi va restitui permisul de conducere.
(4) În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere. –
(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.
Ultima modificare: Duminică, 9 Martie 2014
cyan, moderator
Pai a fost asa...cel cu Solenza a depasit pe cel din fata,apoi am depasit si eu dar si pe cel cu solenza,dar intamplarea a facut ca cel cu solenza a intrat in depasire sa zic vreo 10 metri pe linia continua,eu deja cand am intrat in depasire deja era linie disconinua ,Solenza a ramas in spatele meu si masina Potitiei a intors si a venit in depasire si ne a tras pe drapta
Ultima modificare: Duminică, 9 Martie 2014
CatalinMihai83, utilizator
In acest caz, in plangere il nominalizati pe cel cu Solenza drept martor, in procesul verbal el este trecut drept martor asistent si confirma doar faptul ca nu ati vrut sa semnati procesul verbal. In pv trebuie sa fie trecut cu nume, prenume, CNP

art.180-hg1391
(2) În cazul în care contravenientul refuză sau nu poate să semneze procesul-verbal, agentul constatator va face menţiune despre aceste împrejurări, care trebuie să fie confirmate de un martor asistent. În acest caz procesul-verbal va cuprinde numele, prenumele, codul numeric personal şi semnătura martorului.

Se pune intrebarea dupa cat timp v-a oprit politia dupa ce ati depasit Solenza deoarece este cam suspecta oprirea celui cu Solenza si punerea acestuia drept martor!
Doar nu ati inceput sa va certati cu politia imediat dupa ce v-au oprit iar politia l-a oprit pe martor in acelasi timp/

Alte discuții în legătură

Am nevoie de putin ajutor, mi sa luat permisul absolut fara motiv! KnightRider KnightRider Am si eu o problema, pe data de 4 iulie mergeam spre Bucuresti ( eu venind dinspre Alexandria) si in comuna Bujoreni chiar la iesire este o vale urmata de o ... (vezi toată discuția)
Actiune politia romana offsetman offsetman Buna ziua, ieri am avut si eu urmatoarea problema: ma deplasam cu masina dinspre Slobozia spre Bucuresti, iar intr-o localitate, era amplasat loganul politiei ... (vezi toată discuția)
Contestatie suspendare permis auto ioanmariusmoisa ioanmariusmoisa In seara zile de 19.09.2013 ma deplasam spre Timisoara, iar in loc Vetel din jud Hunedoara am fost oprit de politie pe motiv ca am depasit neregulamentar. Insa ... (vezi toată discuția)