avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... tentativa de furt sau furt calificat?ajutati-ma va rog!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

tentativa de furt sau furt calificat?ajutati-ma va rog!

ieri la ora 11 am intrat intr-un magazin de haine si am bagat o pereche de blugi in geanta ..angajata a vazut lispsa acelui blug si in magazin m-a intreb de ei punandu-ma sa ii arat geanta ..i-am dat pantalonii inapoi..am incercats a vb cu ea mi-am cerut scz pareri de rau etc..a sunat doua persoane una patroana alta o alta angajata..la fel am vb cu ele mi-am cerut iertare..in final au sunat la politie ..au venit cei doi politai si mi-au luta datele dupa kre am mers la sectie..acolo impreuna cu parintii mei am incercat sa vb cu patroana sa nu depuna plangere ..si fara rasp..in final am dat declaratie..am pov tot cum s-a intamplat ..dansa la fel ..si la sf declaratiei a zis k nu doreste sa mearga mai departe pt k si-a recuperat blugii....eu am dat declaratie.in final am scris k regret pt fapta comisa..fiind pt prima oara knd am [probleme de genul; asta..la prima abatere ..luni treb sa vin iar la sectie crede-ti k se mai pot anula delaratiile ..sa se faca altele..sa fac ceva orice..sa nu se ajunga in parchet dosarul??astept un rasp kt mai repede!
Cel mai recent răspuns: cata28 , utilizator 13:13, 17 Iulie 2010
orice modificare a declaratiei va fii in defavoarea dmv. Tentativa furtului este pedepsita de lege (art. 222 c.p.)..oricum,eu zic ca e furt calificat,nu tentativa la furt.
atunci ce pot s afac sa nu se ajunga la parchet..nu vreau sa fac inchisoare..prefer sa ma aleg cu o amenda..e pt prima oara knd am facut asa ceva si am fost prinsa si mi-am cerut iertare ..chiar imi pare rau
Tinand cont ca fapta a fost savarsita si descoperita inainte de a trece de casa de marcat , se incadreaza la tentativa furtului calificat .
O sa primiti cel mult o amenda administrativa , insa aveti grija cu astfel de "indeletniciri" .
va cred ca va pare rau.la parchet s eva ajunge in cel mai probabail caz.asta nu inseamna ca ve-ti face inchisoare.ve-ti primii cel mai probabil o amenda administrativa.chiar daca nu s-a depus plangere,furtul tot se va cerceta.
deci indiferent ce voi face sau nu..tot dosarul cu toate declaratiile vor ajunge la parchet..asta inseamna ca daca voi scapa de inchisoare si ma voi alege doar cu amenda tot voi avea cazier nu?

Alte discuții în legătură

Furt din magazin - consecinte ContSters286580 ContSters286580 Buna ziua! In data de 26 martie 2012 am mers la un magazin de haine din complexul comercial AFI Palace Cotroceni la un magazin de haine.Neavand suficienti ... (vezi toată discuția)
Furt in valoare de 39 de lei fara antecedente Mazarescu2014 Mazarescu2014 Pe data de 21 am sustras un colier in valoare de 39 de lei, fiind minor, dintr-un magazin de haine din Bucuresti. Am fost dus intr-o camera unde am astepta ... (vezi toată discuția)
Dosar penal classicsoul77 classicsoul77 Am si eu o intrebare in legatura cu dosarele penale. De exemplu dak ai savarshit o infractiune,de exemplu: furt ,nu deosebit de grav,peste o perioada de ... (vezi toată discuția)