avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Poate vizita propietarul apartamentul inchiriat, daca ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Poate vizita propietarul apartamentul inchiriat, daca nu s-a specificat in contract?

Daca la semnarea contractului de inchiriere nu s-a stabilit nici o vizita din partea propietarului in imobilul inchiriat, poate acesta veni in vizita sau cu atat mai mult trimite persoane in vizita in numele lui "sa controleze" starea apartamentului?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:55, 21 Iulie 2010
Poate, daca chiriasul este de acord. Altfel.....nu prea!
oricum te duci sa iti ridici chiria nu? atunci se poate verifica starea apartamentului,,,,,daca nu s-a specificat in contract acest lucru nu se poate decat cu acordul chiriasului si numai in prezenta lui....te poate acuza si de furt,
Eu sunt chiriasul si intreb pentru ca nu am specificat in contract despre vizite, si acum m-a sunat ca-mi trimite pe cap in control pe baiatul sau si pe nevasta lui. Vroiam sa stiu daca e legal sa solicite asa ceva si daca pot sa refuz acest lucru.

Multumesc.
Parerea mea, dincolo de litera contractului, este sa stabiliti cu proprietarul o zi si ora in care il puteti primi, luand in considerare ca poate nici el nu a stiut sa treaca aceasta clauza in contract si ca e indreptatit sa vrea sa stie in ce fel este mentinuta proprietatea lui.
Plus ca e bine sa o luati ca pe o mentinere a bunelor relatii intre proprietar si chirias.
E doar o parere!
Sunt perfect de acord, insa citez " va veni nevasta-mea cu fiul meu si inca o persoana care nu ii pot spune numele" in control. NU mi se pare deloc ca vrea bune relatii. Am insistat sa-mi spuna cine e persoana respectiva, a refuzat si i-am spus ca oricum nu voi accepta sa-mi intre persoane necunoscute in casa, care pana la urma nici nu au legatura cu ce am semnat noi.
De aceea vroiam sa stiu daca e undeva trecuta in lege obligativitatea de a accepta vizitele propietarului sau ale rudelor si prietenilor acestuia la domiciliul chiriasului.
In alta ordine de idei contractul nu e inregistrat la Fisc. Are vreo valabilitate in cazul asta?
Ultima modificare: Marți, 20 Iulie 2010
MeatLoaf, utilizator

Alte discuții în legătură

Intrare fara anunt prealabil in locuinta inchiriata lolozel lolozel Buna ziua, Suntem 2 tinere care stau in chirie si pt asta am semnat un contract de inchiriere cu proprietarul. Ne-am certat din cauza ca nu stie sa anunte ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu contract de inchiriere in vigoare SAUNDU SAUNDU Buna ziua domnilor,vreau sa expun o situatie in care sint direct implicat si nu stiu cum trebuie actionat legal. Am inchiriat un ap.ptr.mine si familie ... (vezi toată discuția)
Contractul meu de inchiriere dianam85 dianam85 Am un contract de inchiriere pentru un apartament cu Domnul x, proprietarul casei. Domnul x a facut un contract de comodat pentru apartamentul cu pricina cu o ... (vezi toată discuția)