avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Poate vizita propietarul apartamentul inchiriat, daca ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Poate vizita propietarul apartamentul inchiriat, daca nu s-a specificat in contract?

Daca la semnarea contractului de inchiriere nu s-a stabilit nici o vizita din partea propietarului in imobilul inchiriat, poate acesta veni in vizita sau cu atat mai mult trimite persoane in vizita in numele lui "sa controleze" starea apartamentului?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:55, 21 Iulie 2010
@MeatLoaf,
Traim totusi intr-o tara libera si relativ democratica, unde functioneaza schiopatand si economia de piata cu cererea, oferta si concurenta. Asa ca daca dumneavoastra nu sunteti multumita de proprietarul apartamentului inchiriat, de pretentiile lui, de intententia lui de a va dreanja, reziliati contractul si cautati-va alta gazda. Sau avertizati-l ca daca va deranjeaza o sa va cautati alt apartament si poate ca nu o sa va mai deranjeze. Si cu ocazia asta faceti si un act aditional la contract in care sa precizati aceste detalii.
Referitor la evaziunea pe care o face (daca nu cumva a inregistrat contractul fara a sti dv), iar aveti posibilitatea sa faceti sesizare la organul financiar. Si acest demers e bine sa-l faceti dupa ce-l atentionati pe proprietar. Daca nu-l reclamati dv si sesizeaza altcineva s-ar putea sa fiti si dv considerata complice la evaziune avand in vedere ca beneficiati de o chirie mai mica cu aproximativ 15%. De ce? Simplu, proprietarul plateste impozitul la stat din ce incaseaza de la dv si el si-a facut socoteala ca trebuie sa ramana cu 400 Euro. Daca e nevoit, sau ar fi fost nevoit sa dea la stat 60 de euro, v-ar fi cerut 460 euro chirie.
Ia sa vad daca si pe mine ma considerati de partea proprietarului!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare fara anunt prealabil in locuinta inchiriata lolozel lolozel Buna ziua, Suntem 2 tinere care stau in chirie si pt asta am semnat un contract de inchiriere cu proprietarul. Ne-am certat din cauza ca nu stie sa anunte ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu contract de inchiriere in vigoare SAUNDU SAUNDU Buna ziua domnilor,vreau sa expun o situatie in care sint direct implicat si nu stiu cum trebuie actionat legal. Am inchiriat un ap.ptr.mine si familie ... (vezi toată discuția)
Contractul meu de inchiriere dianam85 dianam85 Am un contract de inchiriere pentru un apartament cu Domnul x, proprietarul casei. Domnul x a facut un contract de comodat pentru apartamentul cu pricina cu o ... (vezi toată discuția)