avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... taxa declaratie creanta
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

taxa declaratie creanta

Daca am formulat declaratie de creanta si m-am inscris la masa credala a unei societati aflate in insolventa si am atasat copiile dupa facturi si taxa judiciara de timbru, in momentul cand sunt notificata ca s-a deschis procedura de faliment, este obligatoriu sa mai formulez inca o data declaratie de creanta, sa mai depun inca o data copii dupa facturile in cauza si sa mai achit inca o taxa de 120 lei? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 16:04, 21 Iulie 2010
Este important momentul la care dvs ati formulat cererea de participare la masa credala.
Legislatia in vigoare, prevede ca aceste cereri se depun incepand cu momentul deschiderii procedurii insolventei si data limita stabilita pentru depunerea cererilor.
Daca dvs ati formulat si inregistrat cererea inainte de deschiderea procedurii falimentului, exista doua posibilitati.
- prima, instanta sa fi calificat cererea dvs ca fiind o cerere de interventie in interes propriu si sa o admita ca atare;
- a doua, ca cerere dvs sa fi fost respinsa.
Va sugerez sa verificati pe portalul instantelor de judecata (site) care este curprinsul hotararii de deschidere a procedurii insolventei.
Daca figurati ca si creditor, nu mai este necesara formularea unei noi cereri.
Daca cererea dvs a fost respinsa, trebuie sa formulati o noua cerere de participare la masa credala, cu taxa aferenta de 120 lei.
Av. Mihai Vaduva
Multumesc mult pt. raspuns..asa mi se parea si mie logic, insa unele pareri erau impartite; intr-adevar, atat pe portal aparem ca si creditori si de asemenea pe buletinul insolventei suntem inscrisi in tabelul definitiv al creantelor, astfel ca mi s-ar fi parut absurd sa mai achitam inca o data taxa si sa mai depunem inca o data actele avand in vedere ca nu s-a modificat nimic in cuantumul creantei din momentul in care am formulat declaratia de creanta a debitorului aflat in insolventa.
in momentul cand sunt notificata ca s-a deschis procedura de faliment, este obligatoriu sa mai formulez inca o data declaratie de creanta, sa mai depun inca o data copii dupa facturile in cauza si sa mai achit inca o taxa de 120 lei? Multumesc

Ati fost notificata de catre lichidator sa va inscrieti la masa credala cu eventualele creante nascute intre data deschiderii procedurii de insolventa si data intrarii in faliment
In cazul dvs nu mai este cazul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa urmata de faliment brendissima brendissima Daca a fost aprobat rap adm judic prin care s-a propus trecerea debit la falim, creditorul X caruia i-a fost admisa creanta in tabelul creantelor de la ... (vezi toată discuția)
Inscriere in dosar de insolventa lenu_ro lenu_ro va rog daca puteti sa ma ajutati: Am un debitor, soc. com., care are o suma ff mare de achitat. am vb cu dinsii, i-am rugat sa achite debitul... degeaba. am ... (vezi toată discuția)
Debit aparut dupa deschiderea procedurii de insolventa simion_c2008 simion_c2008 am primit notificarea dupa doua luni de la deschiderea procedurii de insolventa timp in care am facturat lunar; trebuie sa depun cerere de inscriere in ... (vezi toată discuția)