avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... aplicare contract colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

aplicare contract colectiv de munca

Va rog sa-mi spuneti care sunt temeiurile juridice de aplicare a salariului minim de 600 lei stabilit prin Hotarare de Guvern si la CCM unic la nivel national 2007-2010 unde minimul a fost stabilit in 2007 la 440 si de atunci nu s-a mai modificata.
Astfel desi salariile s-au adus la nivelul minim de 600 salariul minim pe ccm comert 2010, nu se calculeaza cu 50 lei mai mult decat national ci ni se spune ca acea clauza din ccm comert 2010 nu poate fi aplicata incat salariul din CCM national nu este modificat din 2007 si cei 600 din HG nu fac obiectul salariului de baza la care sa se aplice 50 lei asa cum s-a negociat in 2010 pe ramura comert.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:18, 21 Iulie 2010
Salariul minim pe economie este reglementat de HG 1051/2008 - publicată în Monitorul Oficial 649/2008, şi Legea salarizării unice.

Nivelul salariului se stabileşte şi în funcţie de nivelul pregătirii salariatului sau al cerinţelor postului.

Potrivit art. 40 din Contractul colectiv de muncă unic la nivel naţional pe anii 2007 – 2010, coeficienţii minimi de ierarhizare aplicabili pe categorii de salariaţi sunt:
a) pentru muncitori:
1. necalificaţi = 1,
2. calificaţi = 1,2;
b) pentru personal administrativ încadrat în funcţii pentru care condiţia de pregătire este:
1. liceală = 1,2,
2. postliceală = 1,25;
c) pentru personal de specialitate încadrat pe funcţii pentru care condiţia de pregătire este:
1. şcoala de maiştri = 1,3,
2. studii superioare de scurtă durată = 1,5;
d) pentru personal încadrat pe funcţii pentru care condiţia de pregătire este cea de studii superioare = 2.

Coeficienţii de salarizare se aplică la salariul minim negociat pe unitate.

aceste elemente le stiam, dar nu despre coeficienti si aplicarea lor este discutia, ci de faptul ca acestia se aplica la salariul de baza care in ramura comert e cu 50 lei peste cel minim din contractul colectiv national, dar acesta din urma nu a fost actualizat la 600 prin acte aditionale, asa ca pe cel national avem tot 440, iar angajatorul nu vrea sa recunoasca 600 ca fiind minimul la nivel de contract colectiv national ci doar la nivel national prin HG asa ca nu vrea sa fac baza de pornire in comert 650. care este solutia sa fie obligat sa stabileasca baza la 650 lei in comert ca minim pe unitate?
Ultima modificare: Marți, 20 Iulie 2010
ROMI.BOTA, utilizator
Salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata este instituit prin Constitutia Romaniei, se stabileste prin hotarare a Guvernului, dupa consultarea sindicatelor si patronatelor, iar angajatorul este obligat sa garanteze in plata acest salariu.

Codul muncii precizeaza:

Art. 159.
" (2) Angajatorul nu poate negocia si stabili salarii de baza prin contractul individual de munca sub salariul de baza minim brut orar pe tara."

Art. 226.
" Reprezentantii salariatilor au urmatoarele atributii principale:
a) sa urmareasca respectarea drepturilor salariatilor, in conformitate cu legislatia in vigoare, cu contractul colectiv de munca aplicabil, cu contractele individuale de munca si cu regulamentul intern;
(...)
c) sa promoveze interesele salariatilor referitoare la salariu, conditii de munca, timp de munca si timp de odihna, stabilitate in munca, precum si orice alte interese profesionale, economice si sociale legate de relatiile de munca;
d) sa sesizeze inspectoratul de munca cu privire la nerespectarea dispozitiilor legale si ale contractului colectiv de munca aplicabil."

Art. 243.
" (1) Executarea contractului colectiv de munca este obligatorie pentru parti.
(2) Neindeplinirea obligatiilor asumate prin contractul colectiv de munca atrage raspunderea partilor care se fac vinovate de aceasta."
Art. 246.
"Aplicarea contractului colectiv de munca poate fi suspendata prin acordul de vointa al partilor ori in caz de forta majora."
Art. 247.
"In cazul in care la nivel de angajator, grup de angajatori sau ramura nu exista contract colectiv de munca, se aplica contractul colectiv de munca incheiat la nivel superior."

Legea 68/1993 precizeaza:

ART. 1
"(1) Persoanele juridice si fizice care angajeaza personal salariat cu contract de munca sint obligate sa garanteze in plata un salariu brut lunar cel putin egal cu nivelul salariului de baza minim brut pe tara. "
ART. 2
"(2) Nerespectarea dispozitiilor art. 1 constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda intre 50.000 lei si 200.000 lei.
(3) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre persoanele cu atributii de control din Ministerul Muncii si Protectiei Sociale si din directiile teritoriale pentru munca si protectie sociala. "

Analizand aceste articole, practic, reprezentantul salariatilor trebuie sa solicite angajatorului sa faca baza de pornire in comert cu 650 lei. Daca in urma negocierilor nu se ajunge la un acord, sesizati ITM-ul.
Cernat Roxana Ana a scris:

....................
Legea 68/1993 precizeaza:

ART. 1
"(1) Persoanele juridice si fizice care angajeaza personal salariat cu contract de munca sint obligate sa garanteze in plata un salariu brut lunar cel putin egal cu nivelul salariului de baza minim brut pe tara. "
ART. 2
"(2) Nerespectarea dispozitiilor art. 1 constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda intre 50.000 lei si 200.000 lei.
(3) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre persoanele cu atributii de control din Ministerul Muncii si Protectiei Sociale si din directiile teritoriale pentru munca si protectie sociala. "

..............


Legea nr.68 din 11 octombrie 1993 privind garantarea în plată a salariului
minim a fost abrogata de Legea nr.53/2003 - Codul Muncii ....;)

Contraventia privind nerespectarea dispoziţiilor privind garantarea în plată a salariului minim brut pe ţară este sanctionata cu amendă de la 300 lei la 2.000 lei.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Iulie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccm pe ramura trebuie rspectat chiar daca firma nu este in lista semnatarilor? hgabi hgabi CCM la nivel national nu mai este valabil, iar firma noastra nu este semnatara a CCM 2010 la nivelul ramurii de comert (mentionez ca firma isi desfasoara ... (vezi toată discuția)
Salariu angajat cu studii superioare tedox tedox vreau sa angajez un economist la firma, care e salariul minim pe care pot sa-l dau? (vezi toată discuția)
Salariu pentru ramura comert incepand cu 1 ianuarie 2011 Marius Aurel Marius Aurel Dupa ce va fi inregistrat, va fi publicat in MO si de la acea data va fi valabil noul CCM 2011 - 2014 si de la acea data se vor incheia noile Acte aditionale ... (vezi toată discuția)