avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

Lucrez la o firma de paza siordine publica.Este normal ca in cazul reducerii de personal conducerea unitatii sa te oblige sa-ti dai demisia?Pt ca asa s-a intimplat cu multi colegi care au fost obligati sa-si scrie demisiile cu toate ca a fost decizia conducerii sa-i concedieze.Eu stiu ca in cazul demisiei nu se mai beneficiaza de ajutor de somaj .E legal ?www.avocatnet.ro/images/smil...
Cel mai recent răspuns: m1ha1g , utilizator 08:06, 23 Iulie 2010
Nu este legal.Daca veti depune demisia,nu veti beneficia de ajutor de somaj.Este mult mai simplu pt.angajator sa procedeze asa,dar eu va sfatuiesc sa nu depuneti demisie,sau o cerere de desfacere a contractului de munca conform art.55 lit.b din Codul Muncii ( cu acordul ambelor parti ).Lasati-l pa angajator sa procedeze legal,adica conform art.65 alin.1 din Codul Muncii,pentru ca eventual dvs.sa beneficiati de ajutorul de somaj.
Ultima modificare: Vineri, 23 Iulie 2010
andymaurul, utilizator
în cel mai rău caz veţi ajunge la o înţelegere de încetare amiabilă a contractului în funcţie de cerinţele tale şi de posibilităţile lor. Eu de exemplu am cerut să mă bage în şomaj şi au spus că nu e o alternativă pentru ei. ªi atât am dezbătut problema încât am decis şi eu şi ei că soluţia e undeva pe la mijloc. Oricum nu am dorit să plec fără o remuneraţie în salarii compensatorii a minimului cât obţineam pentru şomaj.

Mult succes în negocieri. ªi nervi de oţel ;)
De obicei angajatul e superior în problemele de acest gen.
Dar au fost semnalate şi cazuri în care angajatorii au găsit chichiţe de genul: au încuiat sediul şi angajaţii nu au mai putut să intre, după 3 zile consecutive patronul le-a desfinţat contractul pe motiv că nu s-au prezentat la job. ITM nu au avut ce face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz sensei sensei in cazul in care angajatorul iti spune ca te concediaza dar te obliga sa-ti dai singur demisia si iti impune sa platesti echipamentul,in cazul de fata ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca krisseftika krisseftika Buna seara. Sunt in conflict cu patronul la care lucrez, si as dori sa-mi caut un alt loc de munca; si as vrea sa stiu daca imi gasesc un alt serviciu, cum ... (vezi toată discuția)
Desfacerea cim -somaj alina-gina alina-gina buna ziua. De 5 ani lucrez la o societate comerciala cu cim. In perioada concediului de odihna ma sunat sefa si mi-a zis ca dupa ce termin concediul sa imi fac ... (vezi toată discuția)