avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... abuz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

abuz

in cazul in care angajatorul iti spune ca te concediaza dar te obliga sa-ti dai singur demisia si iti impune sa platesti echipamentul,in cazul de fata uniforma,este legal sa procedeze asa?La societatea noastra regulamentul spune ca in cazul in care esti concediat nu platesti echipamentul,uniforma,dar in cazul demisiei angajatului ,uniforma se plateste.In cazul nostru sintem obligati sa ne scriem demisiile tocmai pt a plati uniforma,insa exista riscul de a nu mai beneficia de ajutor de somaj.Este legal cum procedeaza angajatorul?
Cel mai recent răspuns: sensei , utilizator 20:29, 8 August 2010
nu semnati nici o demisie, nici dvs. si nici alti colegi si formulati o sesizare la ITM, pentru a-i informa ce se intampla la acel angajator.
Demisia este un act unilateral de vointa.Nimeni nu te poate obliga sa iti dai demisia si nici nu va sfatuiesc sa o faceti.De asemenea nu este indicat nici sa formulati o cerere de incetare a contractului individual de munca in temeiul art 55 lit.b din Codul Muncii (acordul ambelor parti).Lasati-l pe angajator sa procedeze potrivit legii-ex.art.65-codul muncii-in asa fel incat sa beneficiati de ajutorul de somaj.
Nu va scrieti demisia....pentru ca, asa cum ati precizat si dvs veti avea de platit si echipamentul si nici nu veti putea beneficia de somaj si salarii compensatorii....
Si anuntati ITM-ul despre acest comportament al angajatorului.
in cazul de fata este vorba de o institutie publica subordonata Consiliului Judetean Arges
cu atât mai bine ;)
am înţeles că angajaţii de la stat pleacă cu salarii compensatorii cam multe
Ultima modificare: Vineri, 23 Iulie 2010
m1ha1g, utilizator

Alte discuții în legătură

Cursuri de recalificare EVANTIA EVANTIA Buna ziua. Suntem un grup de 75 de persoane majoritatea cu o vechime de peste 25 de ani in acelasi domeniu.In urma cu o luna si jumatate am fost instiintate ... (vezi toată discuția)
Retineri salarii compensatorii dan_nicolae dan_nicolae buna, va rog sa imi spuneti ce retineri se fac pentru salariile compensatorii acordate ca urmare a deciziei de disponibilizare a angajatilor prin desfiintarea ... (vezi toată discuția)
Pot refuza cursul de formare profesionala de la ajofm ? seby tf seby tf Buna ziua,am si eu o rugaminte la dvs. daca ma puteti ajuta.Cand am fost la ajofm pentru a-mi depune dosarul pentru indemnizatia de somaj,o doamna de acolo m-a ... (vezi toată discuția)