avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... suspendare drept de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

suspendare drept de somaj

Daca in timpul somajului plec din tara la o ruda 2 luni , cum se procedeaza cu somajul? Il poate lua altcineva cu imputernicire sau il pierzi definitiv. Cand ma intorc in tara oricum voi fi din nou in somaj.
Dati-mi macar o lege sau artcol sa ma documentez.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:46, 26 Iulie 2010
1. Din Legea 76/2002:
Art. 45. - (1) Suspendarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
...
d) la data plecării din ţară pe o perioadă mai mică de 3 luni, la cererea persoanei, precum şi, după caz, la data obţinerii autorizării pentru menţinerea plăţii indemnizaţiei de şomaj, la cererea persoanei care se deplasează în interiorul Comunităţii Europene şi al Spaţiului Economic European pentru a căuta un loc de muncă şi doreşte să îşi menţină plata indemnizaţiei de şomaj;
...
(3.1) Repunerea în plată, după suspendarea în condiţiile alin. (1) lit. d), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 3 luni de la data suspendării în condiţiile alin. (1) lit. d).

2. Asadar faceti o cerere de suspendare a indemnizatiei de somaj (catre AJOFM) pentru motivul aratat. Dupa revenire faceti alta cerere de incetare a suspendarii.
Ultima modificare: Luni, 26 Iulie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre somaj lascuviorica lascuviorica Buna ziua De la 01.12.2010 va trebui sa-mi depun actele la somaj.As dori sa stiu daca plec in strainatate in perioada 10.01.2011 - 01.03.2011, pierd ... (vezi toată discuția)
Somaj chance1 chance1 Eu sunt somera. Vreau sa plec in strainatate la munca. Cum fac cu somajul? Ma duc sa anunt la ANOFM sa-mi intrerupa plata indemnizatiei de somaj? Daca plec si ... (vezi toată discuția)
Suspendare ajutor somaj nonearfear nonearfear Buna ziua, Momentan beneficiez de indemnizatie de somaj si voi pleca in concediu inafara tarii pentru 10 zile. Inainte de la plecarea din tara am inteles ... (vezi toată discuția)