avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... referitor la studiile unui functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

referitor la studiile unui functionar public

Buna ziua! Am o mica dilema. Lucrez in domeniul administratiei publice locale din 2008, pe postul de referent. Am terminat anul asta Facultatea de Psihologie( cand m-am angajat treceam in anul 2). Acum postul de referent mi se transforma in functionar public. Din cate stiu, se pare ca avansare sa face in functie de vechimea studiilor superioare. As dori sa stiu daca ma ajuta fac. de psihologie sau trebuie sa am studii in domeniul adm. publice. Va rog daca ma poate lamuri cineva. Va multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: monalisa2010 , utilizator 21:55, 30 Iulie 2010
Vreau sa mai precizez ca sunt trecuta ca functionar public cu studii medii, deoarece daca ma incadra acum cu studii superioare(eu terminand anul asta facultatea), ma afecta f mult sa salar. Si in timp, sa ma incadreze cu studii superioare. Nu stiu daca se poate eu avand fac. de psihologie.
Si eu am avut astfel de probleme si am fost nevoita,mai mult pentru a le inchide gura,sa urmez un master in domeniul administratie publica.Nu stiu daca era corect dar mie mi se pare OK psihologia in domeniul administratie publica,servicii de asistenta sociala,administratie,nu contabilitate sau taxe si impozite,logic.
Potrivit art. 68, alin. (1) din Legea 140/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici "in urma dobandirii unei diplome de studii de nivel superior, functionarii publici de executie au dreptul de a participa la examenul organizat pentru ocuparea unei functii publice intr-o clasa superioara celei in care sunt incadrati, daca studiile absolvite sunt in specialitatea in care isi desfasoara activitatea sau daca autoritatea ori institutia publica apreciaza ca studiile absolvite sunt utile pentru desfasurarea activitatii."
Daca sunt in specialitatea in care iti desfasori activitatea sau lasa la latitudinea ...primarului.Facem cum facem si toti ajungem la mana primarului.In concluzie daca sunteti pe bune cu primarul e buna psihologia in orice birou lucrati,daca nu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avansarea in funcþia publicã pe baza diplomei de studii superioare cozma2000 cozma2000 Sunt funcţionar public (referent gradul 3, treapta II-a) in cadrul unei primarii in funcţia de agent fiscal. La data angajării (iulie 2007) fisa ... (vezi toată discuția)
Transformare post functionari publici beatrice-gabriela beatrice-gabriela as vrea sa ma lamuriti intr-o problema:sunt salariata la o primarie incadrata pe functia de referent asistent 2 cu atributii de contabilitate.in 2009 am dat ... (vezi toată discuția)
Promovare functionar public 2010 kormi kormi Buna ziua! Va prezint un caz: Angajat la o primarie comunala, referent III sup.I, cu o vechime de 20 ani la compartimentul de texe si impozite; Licentiat a ... (vezi toată discuția)