avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere

Am primit urmatorul document:
"Dl. ________
In conformitate cu prevederile art. 65 si art 73 alin.1 din Leg. 53/2003, cu modif. si compl. ulterioare, incepand cu data de 30 iulie 2010, vi se acorda un preaviz de 30 zile lucratoare in vederea eliberarii din functia contractuala sef birou grad II, potrivit prevederilor art. 73 al. 1 din L 53/2003, incepand cu data de 10 septembrie 2010.
Eliberarea dv. din functie este determinata de reducerea postuluipe care l-ati ocupat, ca urmare a reorganizarii activitatii ........... prin Hotararea C.J. CS nr...../2010, privind aprobarea organigramei si statelor de functii ale ......, ca urmare a reorganizarii dispuse de OUG 63/2010 pentru modificarea si completarea L 273/2006.
Pe parcursul termenului de preaviz beneficiati de drepturile si obligatiile care decurg din contractul colectiv de munca.
Director"
Toate aceste se intampla datorita OUG 63/2010 folosind un criteriu care m-a uimit: cumulez pensia cu salariul. Nu conteaza ca am avut aprecierii ff bune, performante notabile si realizari masurabile pe functia pe care o detin. Mi s-a spus ca asa au fost indicatiile sa plece cei care cumuleaza salariul cu pensii. E corect s ase procedeze asa? far o analiza a muncii depuse, fara alte detalii?
Ce pot sa fac in aceasta situatie? Pot contesta ceva?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:11, 30 Iulie 2010
puteti sa contestati dupa ce primiti decizia de incetare a contractului in 30 de zile de la comunicare la Tribunal.mult succes!
Multumesc din suflet
Sunt anumite criterii in ceea ce priveste disponibilizarile .. printre aceste criterii este si cel care vizeaza CIM ale salariatilor care cumuleaza pensia cu salariul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am primit decizia de concediere geoghibu geoghibu Buna ziua, Am lucrat la stat si am fost concediat ca urmare a restructurarii din iunie. Am primit 30 de zile preaviz (am avut functie de conducere) şi pe ... (vezi toată discuția)
Decizie icetare cim ana.mardare ana.mardare Bua seara, Va expun o situatie si va rog ajutati-ma cu u raspus La o istitutie publica s-a dat unui agajat ni data de 30.11.2010 decizie de incetarea ... (vezi toată discuția)
Restructurare/disponibilizare 2010 - functionari, contractuali, speciali... radu_mc radu_mc Un topic care-si propune sa ofere suport legislativ pentru situatiile intalnite (legale si mai putin legale) in cazul restructurarilor/disponibilizarilor ... (vezi toată discuția)