avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... centrala de bloc vs centrala de apartament / apometre
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

centrala de bloc vs centrala de apartament / apometre

locuiesc intr-un bloc dat in folosinta in 2008 cu centrala proprie. din cauza cheltuielilor prea mari cu intretinerea acesteia m-am hotarat sa imi montez o centrala de apartament in speranta de a scapa de acestea, dar surpriza. asociatia refuza sa imi scada cheltuielile cu mentenanta centralei de bloc pe motiv ca este un bun al asociatiei din care fac parte.
este legal acest lucru?
aceeasi problema si cu apometrele, toata reteaua de contorizare fiind pe scara, bloc nou, verificari de la apavital (nu sunt pierderi pe instalatie, subsol etc) si totusi platim pierderi (la 3mc apa rece - 3mc pierderi) enorme pe motivul diferentei de clasa. apometrul de la usa e de clasa A cel general al Apavital de clasa C.
Intrebare: daca tot avem contorizare individuala, apometrele la vedere pe casa scarii, de ce nu putem face contracte individuale cu frunizorul de apa? de ce e neaparat sa fie un contract pe asociatie (sunt restantieri,deja, si avem probleme cu sistarea furnizarii serviciilor).

Va multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 12:29, 2 August 2010
puteti incheia contracte individuale cu conditia sa doreasca mai mult de 51% din proprietari.
in legatura cu cheltuielile pentru centrala de bloc de care eu nu ma folosesc ce imi puteti spune?
Conform legii 230/2007 si HG 1588/2007 toti proprietarii se apartamente sunt obligati sa contribuie la intretinerea si reapratia partilor si instalatii lor comune proportional cu cota indiviza de proprietate.
Incheierea de contracte individuale cu furnizorii depinde in primul rand de furnizori si nu de proprietari. Legea prevede posibilitatea aceasta dar, in general, furnizorii nu incheie contracte individuale ci numai cu asociatia.
Cetrala este un bun comun.(așa cum sunt conductele,liftul,instalațiile electrice)



.
este un bun comun de care eu nu ma folosesc sub nici o forma. nu ma ajuta pe mine ca locatar cu nimic. absolut nimic (nu avem calorifere pe casa scarii, tevile de incalzire sunt toate la exterior si bine izolate etc)

Alte discuții în legătură

Cheltuieli intretinere ContSters50658 ContSters50658 As dori sa stiu, daca am centrala proprie si contorizare individuala apa rece, sigur pe banii mei toate, nu ar trebui reduse proportional si cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia de proprietari tutuianugheorge tutuianugheorge Blocul in care locuiesc, este cu 4 nivele, 5 scari, a-si dori sa stiu cum hotaraste Adunarea Genereala a Proprietarilor o problema pentru fiecare scara in ... (vezi toată discuția)
Contracte individuale pentru furnizarea apei tot60 tot60 Ne-am inființat Asociație doar pentru scara blocului, fiind 19 apartamente. 1/2 din nr. apartamentelor au centrală proprie și conntract ... (vezi toată discuția)