avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... centrala de bloc vs centrala de apartament / apometre
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

centrala de bloc vs centrala de apartament / apometre

locuiesc intr-un bloc dat in folosinta in 2008 cu centrala proprie. din cauza cheltuielilor prea mari cu intretinerea acesteia m-am hotarat sa imi montez o centrala de apartament in speranta de a scapa de acestea, dar surpriza. asociatia refuza sa imi scada cheltuielile cu mentenanta centralei de bloc pe motiv ca este un bun al asociatiei din care fac parte.
este legal acest lucru?
aceeasi problema si cu apometrele, toata reteaua de contorizare fiind pe scara, bloc nou, verificari de la apavital (nu sunt pierderi pe instalatie, subsol etc) si totusi platim pierderi (la 3mc apa rece - 3mc pierderi) enorme pe motivul diferentei de clasa. apometrul de la usa e de clasa A cel general al Apavital de clasa C.
Intrebare: daca tot avem contorizare individuala, apometrele la vedere pe casa scarii, de ce nu putem face contracte individuale cu frunizorul de apa? de ce e neaparat sa fie un contract pe asociatie (sunt restantieri,deja, si avem probleme cu sistarea furnizarii serviciilor).

Va multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 12:29, 2 August 2010
1. Sesizez din partea dvs. o mare suparare pe as. propr. din care faceti parte!
Inteleg ca nu sunteti multumit de serviciile oferite de centrala termica de bloc, dar pana acum cum a fost? Mai sunt si alti proprietari care si-au montat centrale proprii? Cand le-ati montat ati avut aprobarea as. prop. si daca da, vi s-au comunicat si conditiile? Cunoasteti ca in blocurile in care incalzirea apartamentelor si a apei calde menajere se face prin sistemu centralizat (CET), proprietarii cu centrale proprii achita costurile cu mentenanta instalatiei de distributie a blocului?
2. Daca este vorba de Apavital, este posibil sa fiti din zona IS. Asa este, furnizorul nu incheie (deocamdata) contracte individuale de furnizare a apei potabile reci. Multa lume doreste acest lucru... Urmariti discutiile noastre pe forum privind plata "pierderilor" precum si cauza producerii acestora.
din 48 de ap suntem deja 7 cu centrale proprii.costurile sunt prea mari cu centrala de bloc (de ex: pt un ap nelocuit cheltuielile lunare ajung la 120-130 RON/luna). remarc ca blocul este inca in garantie si noi platim contract de service lift, service centrala si tot felul de minuni, pierderi apa rece (instalatie noua, fara nici o pierdere conform devizului de verificare apavital), contorizare pe casa scarii.
Problema sesizata de dvs. poate fi comparata cu cea a proprietarilor de apartamente de la parterul blocurilor care nu folosesc liftul. Acesta este un bun comun, deci apartine si celor de la parter, care, desi nu-l folosesc, trebuie sa contribuie la plata abonamentului de service.
Pierderile la apa sunt, intr-adevar, mari.
Ultima modificare: Luni, 2 August 2010
Armenteros, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli intretinere ContSters50658 ContSters50658 As dori sa stiu, daca am centrala proprie si contorizare individuala apa rece, sigur pe banii mei toate, nu ar trebui reduse proportional si cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia de proprietari tutuianugheorge tutuianugheorge Blocul in care locuiesc, este cu 4 nivele, 5 scari, a-si dori sa stiu cum hotaraste Adunarea Genereala a Proprietarilor o problema pentru fiecare scara in ... (vezi toată discuția)
Contracte individuale pentru furnizarea apei tot60 tot60 Ne-am inființat Asociație doar pentru scara blocului, fiind 19 apartamente. 1/2 din nr. apartamentelor au centrală proprie și conntract ... (vezi toată discuția)