avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general vanzare fara emitere factura fiscala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

vanzare fara emitere factura fiscala

Buna ziua .
In urma cu doi ani , cumnatul meu , asociat unic intr-un SRL ,a facut o vanzare de produse ( papetarie) , fara sa emita factura fiscala sau bon de casa .
Acum are un control de la garda financiara care a descoperit neregula .
As dori sa va intreb , stie cineva , unde se incadreaza ceea ce a facut el- este contraventie sau infractiune ?
Multumesc frumos .
Cel mai recent răspuns: MIHAIELA-GABRIELA SERBAN , Contabil 18:00, 3 August 2010
Depinde de datele spetei. Daca domnii controlori au ca tematica evaziunea fiscala probabil ca il vor incadra aici , Legea 241/2005 art . 9
(1) Constituie infractiuni de evaziune fiscala si se pedepsesc cu inchisoare de la 2 ani la 8 ani si interzicerea unor drepturi urmatoarele fapte savarsite in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale:
b) omisiunea, in tot sau in parte, a evidentierii, in actele contabile ori in alte documente legale, a operatiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fără autorizatie George199504 George199504 Lucrez particular in construcții fara autorizație, ce pot pati daca sunt prins, multumesc (vezi toată discuția)
Nedeclararea facturilor... andree2014 andree2014 Buna ziua...sper ca ma poate ajuta cineva cu o intrebare!!!Firma unde lucrez nu a inregistrat toate facturile emise de catre furnizori,acest fapt constituie ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni in cazul veniturilor neimpozitate, neinregistrate in c.i.m. alingiuroiu alingiuroiu Buna seara, In cazul unui angajat in cadrul unei firme cu contract individual de munca in care este stipulat un venit net/ brut de minimum pe economia dar ... (vezi toată discuția)